Fredag kväll

Jag är så sjukt trött efter denna dag nu och jag längtar tills jag får lägga mig i sängen. Morgonen började bra tills vi gick utanför dörren, då kom jag på att jag inte gjort lunch till barnen sen krånglade bilen. Har börjat bli kallt nu så dörrarna hade frusit fast, men kom iallafall iväg med barnen och jag själv till skolan. Resten av dagen var stressig med barn som hade liiite för mycket energi, men det är fredag så jag förstår dom. Efter skolan tänkte jag åka och byta min halloween dräkt men kände att det får bli New Jersey Devil ändå (NJ Devil är vårat hockey lag). Är galet pepp inför imorgon, kommer bli så bra! Min väckarklockan ringer dock 4.15 imorgon bitti för att hinna med en buss in till NYC vilket känns sådär, men då kanske jag kan sova timmarna på bussen till DC :)

Ikväll är det jag och pojken hemma. Vi har spelat spel och nu tittar vi på TV. Hoppas min värdmamma kommer hem snart så jag kan komma i säng någon gång om jag ska orka upp haha. Uppdatering och bilder om helgen kommer på måndag! :) Ha en underbar Halloween!


Halloween i DC

På lördag morgon tar jag bussen till Washington DC och Jennyyyy!! :D Ska turista lite på dagen och sen fira Halloween på kvällen, åker hem på söndag kväll igen. Ska bli så himla roligt! Vad jag ska klä ut mig till det vet man aldrig, just nu har jag en svart peruk och en Devils dräkt, New Jersey Devils tänkte jag vara. Men jag kan hinna ändra mig imorgon, ska tillbaka till affären och byta ut den till nått annat hehe. Men peruken behåller jag, liiite ful måste man väll vara när det är Halloween?!

3 månader

Släppte av barnen på skolan imorse sen åkte jag själv iväg till min skola. Lektionen var rolig och det är så sjukt intressant, har nog inte lärt mig så här mycket som jag gjort nu, under alla mina år i skolan haha.
Efter skolan mötte jag upp polska Anna på gymmet för att träna, sen hem och pratade på skype med Pernilla och sedan var det jobb igen. Dagarna går himla fort här och det märkte jag idag, 3 månader sen jag kom hit. Önskar jag kunde sakta ner tiden lite men har så mycket roligt att se fram emot! Börjar med kommande helg :)

Nu ska jag ta min huvudvärk och psykologi bok med till sängen och plugga lite innan jag tänker sova. Godnatt :)


good life

Idag gjorde jag, Emma och Linda världens godaste lunch- svenska köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt! Jaha tänker ni, vardagsmat. Nejnej, inte här. Här njuter man av varje liten tugga av en maträtt så enkel som den.

Efter lunchen följde Emma med mig till Starbucks för att träffa en ny tjej som heter Amanda. Vi köpte vanilla latte och satte oss i våran mysiga park som finns i Ridgewood och pratade några timmar. Jätte trevligt och det är alltid lika roligt att lära känna en ny människa här!
Nu ska jag plugga lite psykologi innan sängen, hejja hejja!
Godnatt på er :)

late night show

Kom precis hem från Linda. Idag var vi på en parad i Nyack tillsammans med några andra tjejer från Tyskland och nått annat land. Vi åt sedan middag och bowlade! Har haft en jätte rolig dag och det är så himla kul att träffa nya människor. Det är verkligen någonting som jag värderar högt här borta :)
Nu ska jag fortsätta äta lite godis och se på lite TV. Godnatt ♥

Swedish fish, ett av dom få godisarna som smakar gott i USA. Där kom min första recension på mat!


Lördag

Vaknade 12 idag, lika trött som jag var när jag gick och la mig igår. Har haft Gallifrey (bebis katten) tryckt emot mig hela natten och vi har bråkat om vem som ska ha störst plats i sängen. Han tyckte även att det var en bra idé att börja bitas och leka mitt inatten ett par gånger.. Fast han är ju så söt så det är svårt att bli arg på honom för det!

Igår kväll åkte jag hem till Linda och såg på film. Vi såg Friends with benefit och ni som inte sett den, se den!
Nu ska jag åka till banken och lösa in min check med lön sen åka till Linda, vi ska åka och titta på en Halloween parad sen ikväll får vi se vad som händer, natten är ung!
Ha en bra lördag :)


Life is what we make it

Jag säger det här varje dag, men vart tar tiden vägen egentligen?!

Blev ingen skola för mig idag för jag måste vara hemma hela dagen för dom är här och byter ut våra fönster. Det är just nu svinkallt inne och jag vet inte ritktigt vad jag ska göra. Måste verkligen duscha men vill inte göra det när gubbarna är här. Vill åka och träna men måste vara hemma för gubbarna. Ska väll försöka göra någon nytta iallafall och städa mitt rum som ser ut som ett bombnedslag efter att jag haft roommates i 2 veckor.
Fan, fattar du vad tomt det är här Pernilla?!
Det där pumpsaken jag var på igår kväll var iallafall hur häftig som helst! Det var flera tusentals pumpor som folk har skärt ut mönster i, och det var helt galet. Tog bilder men eftersom det var kolsvart ute så blev det inte så bra men några ska ni få se iallafall! :)
Allt är gjort utav pumpor!



Jag älskar Halloween och här kör man verkligen fullt ut på dekorationerna och allt! Nästa helg är det Halloween och det ser ut som att det kommer bli gryymt, måste bara köpa en halloween kostym först hehe. Något förslag på vad jag kan vara tack?! :)

Jag fick förresten en rolig fråga om jag inte kunde recensera mat från usa här i bloggen. Typ allt möjligt som man äter, så jo visst kan jag göra det haha! Ska försöka lägga upp ett i helgen :)

Hejdå min vän

Har vinkat av min vän Pernilla nu, hon åker tillbaka till Sverige i eftermiddag. Jätte tråkigt verkligen, ännu en ny vän som jag kommit så nära måste jag säga hejdå till. Allting kommer bli så konstigt, vi två har träffats typ varje dag i och allting kommer bli väldigt tomt nu.. Tack för att du har gjort dessa 3 månader i USA så bra som dom varit!

Ber förövrigt om ursäkt för så dålig uppdatering, vet att ni har varit in här flera gånger och varje gång har jag gjort er lika besvikna. Men har inte gjort så mycket denna vecka faktiskt så har inte kännt för att skriva då :) Pratade nyss med pappa och lillebror på skype, sen världens bästa Anna och sen min älskade lilla momma på telefonen. Nu ska jag hämta hem barnen. Sen ikväll ska jag och värdfamiljen in till NYC för att se något med pumpor. Ja, amerikanare är galna i pumpor.

Fall is here



Idag har vi plockat pumpor och åkt hö-släde bakom en traktor. Det har blåst, men solen har varit super varm. Hösten är verkligen här och det är så otroligt fint. Det bästa jag vet är att åka bil och bara se alla träd längst vägen i alla olika färger, eller att bara sitta på ett lugnt ställe och njuta av solen, den fina hösten och USA. För en gångs skull har jag längtat efter hösten. Jag är exalterad över att den äntligen är här och håller tummarna för att jag ska få slippa en grå och tråkig höst. Jag tror att detta kommer bli den bästa hösten någonsin!


Empire state of mind

Är nu hemma efter en heldag inne på Manhattan! Mina fötter värker, skavsår överallt och min mage gör ont, men åh vilken bra dag jag har haft! Har vandrat runt i mysiga Soho, shoppat träningskläder och lite annat på REA och ätit svenskt lösgodis. Finns en svensk liten butik i Soho som heter Sockerbit där dom säljer lösgodis, kostar skjortan såklart men några bitar blev det och det var obeskrivligt gott. Vi åt en super god middag på en liten bar downtown med dom andra svenska tjejerna innan vi hoppade på tåget hem till Ridgewood. En riktigt mysig dag inne i ett höstigt New York :)


Vänner huset

Detta är trappan och huset där Carrie i Sex and the city bor, just fyi :)

Nu ska jag tvinga Pernilla att se några avsnitt av vänner innan jag somnar, godnatt!


svar

Svar till Malin angående packning: Ta inte med dig för mycket!! Jag kan iofs känna att jag tog med mig liite för lite kläder men tro mig, allt här är så mycket billigare än i Sverige och du kommer vilja köpa allt du tittar på här så packa mindre och köp mer är mitt råd :) Jag åkte dock på sommaren och sommarkläder tar ju mindre plats också i väskan än vinterkläder gör, men försök att packa smart bara och ta bara med kläder du vet att du kommer använda. Jag bor i Ridgewood ;) Vart ska du flytta? :)

Klockan är nu snart halv 1 på natten här och vi sitter 3 au pairer i mitt rum. Två på golvet pa madrasser och en i sängen, alla tre lika sociala med datorerna. Linda åkte hem för en stund sen, vi tittade på Hall pass och pratade. Så nu ska jag sova, varit vaken sedan kvart i 6 imorse och är helt slut i huvudet nu efter att ha jobbat hela veckan så jag ser verkligen fram emot en sovmorgon imorgon!

Fredag

Hej på er! Idag var jag som alla fredagar på Ramapo, lektionen var slapp och vi lyssnade bara på när våran lärare beklagade sig över hur dåligt hela klassens betyg i genomsnitt var. Dom är sjukt hårda här och vill helst att alla ska få 100% på proven, vilket tydligen inte många fick.. Jag satt mest och var lite skadeglad då jag bara gjorde provet för skojj skull, jag behöver inte ens göra exams eftersom jag är au pair så gör ingenting vad jag får, men jag tror jag kunde en hel del :) Lämnade även in mina 2 uppsatser, för första gången tycker jag det är riktigt roligt att skriva uppsatser och att åka till skolan.
Vid 12 åkte jag och hämtade upp en tjej som heter Julia, hon kommer ifrån Tyskland och har valt att avbryta sitt år. Då min värdmamma är hennes LCC(kontaktperson) och världens bästa värdmamma, så låter hon Julia bo här i helgen tills hon åker hem på måndag. Så vi är nu 3 au pairer i detta hus haha, vi har börjat kalla mitt rum för ett Bachelorette-Manshion.
Nu kom familjen hem med pizza, sen ska vi nog träffa Linda och hitta på nått skojj. Imorgon blir det NYC hela dagen. Ha en bra helg! :)

min vardag

Tänkte att jag skulle skriva lite hur mina dagar ser ut här. Jag tänker själv inte alls på vad jag gör eftersom detta är min vardag nu, men vet att många undrar hur det kan se ut när man jobbar som en au pair så, here we go..

  • 7.15 AM- väckarklockan ringer och jag går ner, lika trött varje morgon och sätter på kaffe. Väcker barnen och ser till att dom äter frukost och borstar tänderna. 2 ggr/veckan gör jag lunch som dom har på skolan, dom andra dagarna köper dom lunch. Minst en gång i veckan måste jag hämta barnen från deras pappa 7.15 vilket betyder att jag går upp och sätter mig i bilen 6.30.

 

  • 8.20 AM- Då går vi till skolan, tar ca. 10 minuter.

 

  • 8.45 AM-3.00 PM: Mellan dessa tider är jag ledig och då gör jag allt jag måste få gjort som: att handla mat, tvätta, åka till banken, plugga, göra lite vardagliga sysslor här hemma, träffa vänner, åka till IKEA/mallet eller bara chilla hemma. Tisdagar och Fredagar åker jag till mitt college och är där 2 timmar. Sen åker jag och tränar så ofta som jag kan och det bästa av allt: skypar :)

 

  • 3.00 PM- då slutar barnen skolan och jag hämtar upp dom, sen hjälper jag dom med läxor, vi gör lite sysslor som dom måste göra, och jag tar dom till olika aktiviteter som dom har. Vissa dagar, inte alls ofta, lagar jag middag till barnen och lägger dom för natten då min värdmamma ibland har event och middagar hon går på.

 

  • 6.30 PM, ungefär: Då brukar jag ofta bli ledig och på kvällarna brukar jag möta upp vänner på Starbucks för kaffe och bara få prata av sig, ibland tar jag promenader, pluggar eller så umgås jag med min värdfamilj. En sak som jag älskar med att vara au pair är att det är väldigt lätt att möta nya människor från olika ställen av världen och man lär sig otroligt mycket om andra människor och kulturer.


Varje helg är jag ledig och det utnyttjar jag till 100% genom att bara leva livet!

Så ser mitt schema ut i stort sett. Sen är det ju barn jag passar så i min vardag ingår det att hjälpa till med uppfostran av barnen, lära dom saker och att ta hand om olika situationer. Jag har varit här i snart 3 månader och jag har verkligen växt som person. Jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv och om andra. Jag litar mer på vad jag är kapabel till att göra och jag är mer självständig än jag någonsin varit. Jag trivs himla bra med att vara au pair och kan inte se mig själv någon annanstans än här just nu :)


what a lovely day

Åh vilken fin dag detta har varit! Barnen har varit hur snälla som helst, jag har ätit pannkakor med en massa svenska tjejer för att fira Hanna som fyllde 20 igår, jag har druckit kaffe på Starbucks med Pernilla och Anna, en tjej från Polen. Och jag hittade även ett blått kuvert idag i en låda till mig. I kuvertet låg världens finaste kort från min värdmamma. Hon är verkligen bäst och jag blev så glad när jag läste dom fina orden hon skrivit till mig och jag fick även ett presentkort till bio. Hon ville bara visa sin uppskattning för allt jag gör och säga tack, älskar verkligen min värdfamilj!! ♥


Tisdag

Idag har jag gjort en exam i psykologi. Det var intressant att se hur prov går till på college här i USA, mindre kul är att jag åter igen pluggar då jag har två uppsatser som ska in på fredag..
Jag har fått ansökan om en indragen böter avslagen så imorgon måste jag betala parkeringsbötern vilket känns sådär kul.
Försöker få till ett lösenord som inte fungerar vilket gör att jag kan inte aktivera ett parkeringstillstånd som jag verkligen behöver göra då detta var det som gav mig parkeringsböter i första läget.. Blööh, tror jag behöver ett par avsnitt av vänner att somna till nu efter denna dag. Imorgon väntas förhoppningsvis en bättre :) Puss


ny vecka

Idag är det Columbus Day här i USA, det var idag som Amerika blev upptäckt och det firar dom genom att ha skolorna stängda vilket innebar jobb hela dagen för mig. Jobbat sen halv 7 imorse och jag är helt slut nu, men har haft en bra dag! Vi har dekoterat huset med en massa halloween saker så det har varit kul :) Nu ska jag plugga lite inför mitt prov imorgon och se några avsnitt av vänner med min roommate :)

Denna utsikt har vi här i Ridgewood, inte så tokigt va?

9 oktober

Godmorgon!
Det första jag läser på facebook denna morgon (typ hundra gånger) är att det snöar i Östersund! Kan inte riktigt fatta det då vi fortfarande går runt i shorts och linne här i New Jersey. Jag vet att jag kommer sakna den mysiga vintern lite i Östersund detta år, men snö vill jag inte ha i Oktober redan :)
Igår kväll tog vi en chai på starbucks, jag, Pernilla, Linda och Emma. Vi satt och pratade och skrattade tills dom stängde sen åkte vi hem till mig för att se en film. Filmen övergick till ännu mera prat och vid 2 inatt gick vi och la oss. Idag tänkte jag och Pernilla åka in till NYC men min check med veckans lön är på vift så jag känner att jag måste leva lite snålt nu tills den kommer, plus att jag måste plugga inför tisdag då jag har en exam i psykologi..
Nu ska vi äta frukost sen ska vi nog göra denna söndag till en slapp söndag med plugg för min del, packning för Pernillas och vänner maraton med gotta för oss båda! Ha en bra söndag :)

vinter i Boston förra året

Lördag morgon

Jag älskar att titta ut genom mitt lilla fönster på morgonen när jag vaknar, veta att det är helg och se att det fortfarande är sommarväder ute. Önskar att ni kunde få komma hit och se hur fint det verkligen är. Hösten börjar komma med alla fina färger på löven och solken skiner hela dagarna. Det är varmt men inte sådär äckligt varmt som det var i somras, utan perfekt värme. Man kan fortfarande ha sommarkläder på sig men på kvällarna blir det kyligare precis som det ska vara. Jag kan inte fatta att det redan är den 8e Oktober.. Men jag är spänd på att få uppleva en förhoppningsvis fin och härlig höst istället för regn och kyla som jag är van vid. Jag ska åka ut och fota en massa både här i Ridgewood och inne i New York City så jag kan visa er hur fint jag har det här :)
     


Friday

Hej hopp!
Idag klev jag upp halv 7 för barnen skulle vara extra tidigt på skolan, sen åkte jag och Pernilla till Ramapo och vi klarade oss ifrån ännu en böter. En städerska kom hit och skulle gå igenom huset och att visa henne runt var en höjdpunkt idag, speciellt vissa områden av huset hehe. Jobbade sedan efter barnen slutat skolan, körde dom till deras pappa på kvällen vilket tog 2 timmar fram och tillbaka.. Fredagar är ingen rolig kväll att köra på i detta land. Jag och Pernilla åt donken till middag och sedan har vi bara slappat på mitt rum. Jag pratade på skype med David medan Pernilla tittade på Bonde söker fru på sin dator, sociala rumskamrater vi är :)
Fredag kväll betyder att jag imorgon har låååång sovmorgon och är ledig hela helgen! Imorgon har vi ingenting bestämt, men på söndag blir det nog en heldag inne i NYC :)

Pernilla, jag och Mikaela


Min snygga roommate!


Torsdag

Chillar på mitt rum med Pillis, vi ska försöka få min parkeringsböter indragen för vi har faktiskt super bra själ till att inte betala den! (tycker vi iallafall) Sen ska vi skriva 2 uppsatser på två olika filmer som vi ska ta med oss till Psykologi lektionen imorgon. Idag åkte vi till Mallet för Pernilla ville shoppa, jag var duktig nog och spenderade inte en enda penny även fast det kliade i fingrarna inne på Forever 21 och HM.. Stolt du kommer vara nu mamma :)

Just nu är allting lite kaos här eftersom vi inte vet hur det kommer sluta för Pernilla. Det är skönt att hon har två veckor kvar, två veckor på sig att se om hon hittar en ny värdfamilj eller om hon beslutar för att åka tillbaka till Sverige. Jag hoppas ju såklart på att hon stannar kvar här för jag kommer verkligen känna mig helt tom utan henne. Vi ses ju eller iallafall pratar varje dag och jag vill inte att ännu en nära vän ska lämna mig.. Åh varför ska allting vara så himla komplicerat jämt för?

5 oktober

Idag fick jag en roommate! Pernilla ska bo hos mig ett tag nu eftersom hennes värdfamilj bestämde sig för att gå i rematch idag utan förvarning eller något. Hur en värdfamilj kan göra så mot en au pair är för mig totalt respektlöst och deras orsaker var så dåliga. Som tur är så tog min värdfamilj emot henne med öppna armar och jag är glad att ha henne här men jätte ledsen att tänka tanken på att hon kanske inte kommer bo i Ridgewood längre.. Men jag och min värdmamma ska göra allt vi kan för att hjälpa henne och vi hoppas på att hitta en familj nära Ridgewood till henne! :) Så tills hon hittar en ny familj är hon inneboende hos mig och min värdfamilj!
Nu ikväll har vi har ätit glass och haft Vänner-maraton och nu sitter jag och skrattar åt Pernilla som försöker lära en full David på skype Göteborska, ganska underhållande måste jag säga!
Imorgon ska jag jobba och under mina lediga timmar ska vi åka och shoppa träningskläder och sådär.  
Ett avsnitt till av vänner nu sen måste jag sova, kvart över 7 ringer klockan imorgon igen. Pusss


Fyrklöver


Har satt på en fyrklöver på mitt Thomas Sabo armband som står för lycka och tur


Måndag

Kan ni fatta att det redan är 3 oktober?! Helt sjukt vad fort tiden går..
Idag slapp jag gå till skolan med barnen för min värdmamma tog dom, så jag har tvättat och håller fortfarande på med det.. Har hunnit duschat, skypat med mamma och pappa och med Elina! Nu ska jag bara samla lite energi till att sätta mig i bilen och åka för att food-shoppa. Sen ska jag hämta barnen vid 3 och sen blir det läxor och soccer-practice. Så ser min start på veckan ut! Ha en bra dag :)

Saknar

  

En fredag kväll inne i NYC kan se ut såhär:


Mikaela, jag och Pernilla!

Vi åkte limo genom NYC!


Vi gick runt på Times Square klockan 3 på natten

8 svenska tjejer

Jag och fina Mikaela!

Det spöregnade hela kvällen men jag hade det jätte roligt ändå! Att åka limo genom NYC, vandra runt där på gatorna bland alla människor och bara leva livet lite var så himla kul. Är så otroligt glad också över att jag fick umgås med Mikaela en sista gång innan hon åker ifrån usa. Kan inte beskriva hur mycket jag kommer sakna henne, men jag hoppas på att hon kommer hit snart igen och hälsar på! :) Nu ska jag ta igen några timmar av förlorad sömn. puss