Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Det finns ju så himla mycket som får mig att må bättre. Beroende på vad det är jag behöver för att må bättre, är det svårt att skriva om det. Jag mår bättre när jag fått i mig kaffe eftersom jag inte alls fungerar utan det. Jag mår bättre när jag får lägga mig och sova när jag är trött. Ja, ni fattar vad jag menar :) Allt och alla kan få mig att må bättre vid rätt tillfälle bara!

Här är iallafall 3 små änglar som alltid får mig att le och att må bättre. Nej, dom får mig att må bra




söndag

Jag gillar inte söndags kvällar eftersom dom betyder att det är måndag imorgon. Och måndagar är en pest och pina att kliva upp på eftersom jag har matte första lektionen. Det blir inte bättre av att jag imorgon ska in till skolan 8 istället för 10 för att gå på mattestöd.. Har fått privatlektion i matte ikväll av Lisa också så med det och extra timmar matte imorgon bitti kan jag inte annat än fixa provet! hoppas på att vakna upp som einstein imorgon om jag skriver om matte

Annars har den här söndagen varit skön. Hälsat på min momma och varit ute på långpromenad med L&L. Nu väntar jag och lillebror på att Oscars galan ska börja bara! Sen är jag förkyld igen och den vägrar ge med sig, awesome.
pusspuss


Dag 22 – Det här upprör mig

Barn som är utsatta.




Dag 21 – Ett annat ögonblick

Tom Brady


När jag, mina syskon och syskonbarn gick och tittade på en träning med New England Patriots i Boston. Det var ett roligt ögonblick!


there is nothing in my way

Tackade nej till min första family match från NJ igår.. Magkänslan sa att det inte var rätt familj för mig och eftersom det handlar om att det ska kännas HELT rätt, fanns det inget annat att göra. Känns dock lite vemodigt nu eftersom jag så gärna vill att allt ska bli klart så jag kan åka. Men det är så himla spännande alltihopa så det kommer :)

För er som undrar vad det är jag pratar om, så är det nämligen så att jag ska åka till USA efter studenten som au pair. Så kommer skriva lite om det här och hur det går och så :)


Igår hade jag en väldigt trevlig kväll. Var hos Emelie med Elina Olivia och deras pojkar. Sen gick vi vidare till O'learys där det var väldigt mycket folk men det var trevligt. Träffade personer jag inte träffat på länge vilket var jätte roligt! Idag har jag och Linn varit på stan en sväng och ikväll vankas det myskväll. Men först ska jag få kebab till middag, gött!


Dag 20 – Den här månaden

Den här månaden har gått väldigt fort och snart är det redan mars. Jag har haft mer att göra i skolan än jag någonsin haft tror jag och det har varit jobbigt. Har haft PA redovisning, ett antal rapporter och uppsatser och massa prov. Ja listan på saker i skolan kan göras lång. Men sen har jag ju även firat 100-dagars och träffat en massa fina människor på helgerna! Jag har lärt känna nya människor, slutat i handbollen, varit på festival i Åre och gjort framsteg i mitt sökande till Au pair! Igår fick jag min första family match och jag är så sjukt spänd på det här, vill åka NU! Känns skönt att jag börjat få matcher för nu känns det lite mer verkligt :) Men mer om det en annan gång, nu ska jag göra kaffe, titta på Vänner och njuta av att det är fredag!





etthundra

100-dagars igår var hur rolig som helst! För första gången på 3 år var hela klassen samlade och firade att det nu är mindre än 100 dagar kvar tills vi tar studenten. Sen gick vi som alla andra till O'learys. Det var en minst sagt galen kväll igår, med mycket folk, knuffandes och ramlande på dansgolvet. Mina knän är krossade idag och förkylningen har kommit tillbaka. Usch och blää. Meeen det är det värt, för kvällen igår var super bra, jag har världens bästa klass helt klart! Puss




Dag 19 – Detta ångrar jag

Jag är en person som ångrar saker så fort jag gjort något. Minsta lilla grejj blir jag nojjig över och tänker: ''åh nej, jag borde inte skrivit så, borde inte gjort så, tänk om jag gjort så istället..'' osvosv. Men samtidigt tycker inte jag man ska ångra saker man gör utan istället stå för det man gjort. Så det finns mycket jag ångrar, just nu ångrar jag att jag lämnade min mobil laddare hos Ida eftersom min mobil är stendöd.. Ni som känner mig väl vet att jag inte kan gå någonstans utan min mobil så ja, jag har lite abstinens just nu.


Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Jag har två födelsedagar som jag kommer ihåg och som jag älskade. 2009 då jag fyllde 17 var jag i USA och min familj, och 2 andra familjer var och campade i liten stad långt ner i landet. Vi sov i små stugor mitt inne i skogen, vädret var perfekt, jag vaknade på morgonen och fick amerikanska pannkakor, paket och sen hikade vi och badade hela dagen. Den födelsedagen var jätte mysig!

Men minn absoluta favoritfödelsedag var 2010 då jag fyllde 18, såklart! Dels för att jag fyllde 18 som jag väntat på så länge, och dels för att jag fick fira den med några av mina fina vänner :) Vi satt i mitt uterum, åt och drack gott och hade en jätte mysig kväll! Sen att jag fyllde 18 var väll the cherry on top!

17 år


18 år



Dag 17 – Ett favoritminne

ZAKYNTHOS 2010


Dag 16 – Min första kyss

Minns faktiskt inte alls den här punkten. Tror faktiskt det är lika bra att jag inte minns hehe


Dag 15 – Mina drömmar

Jag har hur många drömmar som helst, men det jag mest av allt drömmer om är att jag ska få ha kvar det som jag idag har, och förbli lycklig. Mer drömmar jag har tänker jag inte dela med mig av just nu, förutom denna: att få bo lite såhär som på bilden och varje morgon vakna upp och hoppa ner i havet. Varje dag drömmer jag om att få vara på ett sånt här ställe..



Dag 14 – Vad hade jag på mig idag

Tråkigare, det har ju redan varit en sån här.. Jaja, idag hade jag på mig jeans, en kofta och halsduk. Har gått runt och frusit ihjäl hela dagen, fast det har varit en slapp dag. Gjorde inget på samhället, eftersom datorerna på skolan är sämst och inte fungerar, sen skulle vi ha historia men läraren var sjuk så klockan 10 fick jag helg idag! Jätte skönt :) Gick med mamma på stan en sväng och nu ska jag se OC. Får se vad som händer denna fredag kväll, natten är ung ju :)


Dag 13 – Den här veckan

Veckan har hittills sett ut som alla andra veckor med skola och plugg. Och självklart mina fina som gör dagarna på skolan så mycket roligare! Sen har jag också hunnit med fika på stan, filmer och myst. Har också gjort något jag aldrig trodde jag skulle göra eftersom jag spelat det så länge jag kan minnas. Det känns sorgligt men det var det enda rätta, jag följde min magkänsla.. Jag har sagt hejdå till handbollen. Hade funderat på det länge för det har bara inte kännts rätt och jag har inte haft samma känsla för det på sista tiden. Förut brann jag för det men eftersom jag inte gör det längre så slutade jag. Så det känns lite konstigt just nu och jag vet att jag kommer att sakna att stå i mål och mitt lag väldigt mycket, men sånt får jag ta. En vecka som hittills innehållt många olika känslor..

 




Dag 12 – I min handväska

Eftersom det är vinter använder jag för tillfället min dunjacka som handväska. Så i alla fickor på min jacka har jag: nycklar, körkort, busskort, bankkort, iPod, mobil, tuggummin, halstabletter och hårsnoddar. Tror det var allt, just nu iallafall :)


Dag 11 – Mina syskon

Här är mina syskon och jag. Min storasyster Ulrika och min lillebror Richard. Mina syskon är världens bästa och vi är nog världens knäppaste syskon ibland, på ett bra sätt! Jag älskar mina syskon mest av allt och vi står varandra närmare än andra kan förstå ♥




Dag 10 – Det här hade jag på mig idag



Leggings och en stor fleece tröja. Det har jag gått runt och myst i hela dagen, men nu ska jag ta och svida om till träningskläderna och åka iväg och träna lite handboll!

Jag har förövrigt haft en jätte bra helg som har innehållt sena kvällar, alldeles för lite sömn, mysiga kvällar/nätter, massa film tittande, fina människor och en hel dag i Åre! :) Så idag var det skönt med en dag hemma från skolan, och lite extra skönt att mysa framför tvn när det kändes som 50 minus ute.


Dag 9 – Min tro

Live your life to the fullest, you only get one chance


Dag 8 – Ett ögonblick

Här är ett ögonblick jag aldrig kommer glömma, ett av dom finaste i mitt liv. Första gången jag fick hålla i min systerson Henrik, som är 7 månader då bilden är tagen. Att få hålla honom efter att gått runt och bara längtat är obeskrivligt 


Stolt moster med sin lilla gullunge ♥


Dag 7 – Min bästa vän

Jag tycker inte om att favoritsera mina vänner för alla betyder på olika sätt så mycket för mig. Men jag har en vän som är lite mer speciell för mig. Som känner mig lite bättre än alla andra. Som vet mer om mig och förstår mig mer än någon annan. Jag har känt henne i hela mitt liv och det är så skönt med henne, för jag vet att oavsett vad, så finns hon alltid där för mig. Vi har gjort så himla mycket tillsammans, upplevt saker och gått igenom så mycket, mer än jag någonsin kommer göra med någon annan. Då saker känns tunga finns hon där och hjälper mig lösa dom. Tillsammans är vi knäppa, och jag tror att folk inte riktigt förstår vilken vänskap vi har. Men det behöver dom inte heller, så länge vi har varandra så är vi faktiskt oslagbara. Vi behöver inte prata, för vi förstår varandra bara genom att titta på varandra.
Hon är min bästa vän,
min fina Lisa











Knarkar halstabletter och varma drycker

Solen skiner och det är jätte fint väder ute. Kul att jag ligger hemma med en hals som tar död på mig..


Dag 6 – Min dag

Jag vaknade 8 imorse, alltså samma tid som min buss går.Kom tillslut till skolan lite sen bara, hade lektion, och slutade halv 12. Har bokat både sminkning till balen och tid för att prova balklänningar idag också. Och förhoppningsvis kan jag hämta min studentmössa imorgon! Jobbat på min PA redovisning och nu ligger jag i sängen, dricker kaffe och pratar med fina människor. Dom är bra på att få mig på bättre humör! Hela dagen har jag bara längtat efter min säng och haft ont i både huvud och hals. Ja det var min roliga dag det i stort sätt! Nu ska jag ta mer kaffe och plugga svenska, plugga som jag är bäst på!


Dag 5 – Vad är kärlek

Kärlek är något man själv måste bilda sig en uppfattning av tror jag för kärlek är så himla mycket. Kärlek är det där pirret man har i magen då man gillar någon så mycket att minsta lilla sms från personen gör att man kan le hela dagen. Kärlek är närhet och värme. För mig är kärlek min familj och mina vänner, dom som betyder allra mest för mig.

Jag har precis som alla andra haft det där pirret i magen man bara får av någon man känner något för. När man blir alldeles nervös bara man pratar om personen och tanken på att träffa människan är olidlig. Kärlek är nog det bästa som finns, på alla sätt kärlek är. Men ibland hatar jag kärlek, då det kan vara sådär jobbigt. Jag är inte ensam om att ha gått sönder lite inombords, sådär att man bara vill krypa genom jorden. Kärlek är tillit, att älska och att älskas. Att alltid finnas där, oavsett vad. Kärlek är något underbart, det kan ingen neka till.




Dag 4 – Det här åt jag idag

Det här måste nog vara det tråkigaste att skriva om, för tror inte så många bryr sig, MEN det här åt jag idag!



Jag har haft en väldigt fin helg. Fredagen var intressant och rolig och innehöll mycket skratt och fina människor och fin utsikt heheh.. 
Igår blev det en tripp till Härnösand för att spela handboll. Vi åkte hem med en vinst och en förlust, helt okej. Sen att mitt lag är världens härligaste och bilresan både dit och hem innehöll väldigt trevliga diskussioner och samtal gjorde dagen perfekt! Och idag kom min kusin hit som jag inte träffat på länge, så jag fick mysa lite med mina små kusinbarn!


Dag 3- mina föräldrar

Här är mina föräldrar. Världens bästa mamma och pappa.


Dag 2 – Min första kärlek

Det här med ''första kärlek'' tycker jag är svårt att skriva om. Om man tar sin första kärlek som i pojkvän, så var det väl när jag gick i 1an då man var så där cool att man ibland hade 2 killar på samma gång. Den tiden då man hade en ny kille varje vecka, tänk va lätt det var när man var liten.

Men jag har flera första kärlekar. Första cykeln jag fick, första gången jag fick se USA, första gången jag fick min hund, min mobil, ja listan på första kärlekar kan göras lång. Så jag bjuder på två av mina kärlekar, dom som det var kärlek vid första ögonkastet med.









du är gåtan jag aldrig löser klart


Dag 1 – Presentera mig själv

Jag heter Jonna Izabell Bergman, är 18 år och tar studenten från BF i juni. Jag bor i ett litet men mysigt hus i Östersund. Jag tar studenten i sommar och längtar tills det väldigt mycket, jag längtar tills jag får göra det jag vill, vart jag vill. För att stanna i Östersund är verkligen inget jag kommer göra, det är en alldeles för liten stad för min smak. 
Jag är moster till 3 underbara barn, och dom är det bästa som hänt mig. För 3 veckor sen kom jag hem från att ha varit i USA i 2 månader, och jag vill tillbaka igen.

Jag älskar sommar, men vintern kan vara mysig den med. Speciellt då man har kvällar man bara sitter framför filmer, spelar spel och pratar och skrattar tills man kiknar med dom man tycker om. Det gillar jag. Jag tycker om att resa, jag tycker om att samla minnen och jag dagdrömmer väldigt ofta. Jag kommer lätt i andra tankar, speciellt under långa och tråkiga lektioner på skolan. Då börjar jag tänka tillbaka på fina stunder och människor jag saknar. Jag tycker om att titta på bilder som väcker minnen. Jag gillar att kramas.
När man bor i lilla Östersund är det viktigt att veta vilka man har vid sin sida, dom som aldrig sviker en och det vet jag. Jag har världens bästa vänner och familj.