NYC

Blev en lugn kväll ikväll, jag och gamla au pairen L gjorde middag och tittade på film hela kvällen. Och imorgon åker vi två in till NYC för en hel dag där inne :) Förhoppningsvis kommer jag träffa Jenny också som jag inte träffat sen hon åkte iväg till Amerikat i juni!! :)


Dag två

Imorse skjutsade jag och min värmamma barnen till deras pappa, sen köpte vi kaffe och åt frukost i Ridgewood. Vi gick runt i små antik affärer och kollade runt. Jätte mysigt! Efter det åkte jag och gamla au pairen till ett Mall och jag fyndade lite på rean som trosor och ett linne. Vi gick runt ett bra tag eftersom det var sjukt stort, sen hemma solade vi lite och nu är vi på varsitt rum alla i huset och vilar lite. Ikväll får vi se vad vi ska göra, barnen är inte hemma så vi kanske går ut och äter när min värmammas pojkvän kommit hem. Vi får se :) Ska gå ner och kolla vad dom andra gör nu, puss!

Den här korgen full med saker fick jag av familjen när jag kom igår. Den innehöll ett nattlinne från Victoria's Secret, parfym+hudlotion+dusch gel från Victoria's Secret och en massa godsaker från IKEA! Jag har ca. 10 minuter till IKEA här i USA, hemma har jag 2,5 timmar.. Jag tror jag kommer överleva detta år :)



Ridgewood

Jag sitter just nu i mitt nya rum i Ridgewood, New Jersey! Kom hit vid 12 idag och då kom min värdmamma och barnen och hämtade mig, vi åkte genom Ridgewood, åt lunch och sen fick jag en guidad tur genom huset. Jag har en sån himla bra känsla i kroppen just nu. Familjen är underbar och jag älskar redan Ridgewood. Mitt rum är en jätte mysig vindsvåning och här uppe trivs jag redan. Den gamla Au Pairen som kommer från Tyskland ska vara kvar här tills på torsdag och barnen åker till sin pappa imorgon bitti så jag och gamla Au Pairen ska hänga i några dagar. Åka in till NYC och sådär. Barnen har skilda föräldrar och jag bor hos deras mamma. Dom kommer vara hos sin pappa varannan helg sen till hösten men just nu är dom där lite oftare eftersom det är sommarlov. Jag vet inte om jag får skriva barnen namn, bilder eller liknande just nu och jag tänker inte fråga om det fören jag varit här ett tag. Så jag kommer kalla
7 åriga pojken för T och 9 åriga flickan för R.
Imorgon efter att jag och min värdmamma har släppt av barnen hos sin pappa ska jag börja göra mig hemmastadd i mitt rum, handla nödvändiga saker och vara med gamla Au Pairen. Är skönt att ha någon som visar mig runt dom första dagarna :)

Hoppas att alla hemma i Östersund har det bra på yran, fast jag är glad att jag missar yran eftersom jag istället var i New York City igår hela dagen :) Här kommer lite bilder!

Times Square

NYC

Statue of liberty

New York skyline

Top of the rock

Top of the rock

NEW YORK!

Jag är framme i Oakdale, NY nu där det är 100 grader varmt. Jag lever, resan var lång men den gick bra. Är på au pair skolan där jag delar rum med en svenska och en tyska. Vi har haft lektioner hela dagen idag och imorgon likaså. Eftersom Internetet här är jätte dåligt och super långsamt så kommer det inte bli mycket skrivandes här under tiden jag är på skolan. På fredag åker jag till NJ och min värdfamilj så väl där kommer allt vara i sin ordning och ni kommer kunna läsa om mitt liv här i Amerikat :) Men innan dess väntar en heldag med lektioner imorgon och en New York City Tour på torsdag! (Som min värdmamma betalade åt mig och jag fick en korg med massa saker, så himla gulligt!)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sova. Ha det så bra alla fina så hörs vi snart igen :)


I take a part of you with me now and you won't get it back

and a part of me will stay here, you can keep it forever dear


HEJDÅ

Att säga hejdå är jobbigt, men vi bestämde igår för att inte säga hejdå utan ''Vi ses snart!'' Känns lite bättre så :)
Lämnar Östersund om 1 timme och imorgon flyttar jag till USA. 12.05 går mitt plan till NEW YORK där jag ska vara
i 5 dagar innan jag flyttar till New Jersey!




sista natten med gänget

Idag har jag gjort min sista arbetsdag inom Hemtjänsten för denna gång. Och efter idag känns det förjäkla skönt för tillfället, jobbig dag idag. Det är även min sista kväll i Östersund på 1 år. HUR SJUKT?! Ska äta middag med några tjejkompisar och världens bästa Ida kom upp hit igår för att hinna träffa mig så ikväll ska vi ha middag, sen blir det utgång på stråket! :)

Har nästan packat färdigt men det känns som jag glömt en miljon saker. Imorgon åker tar jag, mamma och momma bussen ner till Uppsala där vi ska sova en natt hos mammas kompis sen på måndag morgon skjutsar dom mig till Arlanda.

Ida och jag


4 dagar till flytt

Det börjar närma sig nu med stormsteg! Idag har jag varit ledig så har börjat att packa lite smått. Går bättre än jag trott faktiskt och seperationsångesten jag trodde jag skulle ha ifrån mina kläder är inte alls så stor.
Nu är min säng som ni ser upptagen av resväskan, kläder och massa annat så nu ska jag inta soffan och sova där inatt, cozy. Jobb 7-15 imorgon


20 juli

Lisa, chokladbollar och kaffe. Ge mig det och min kväll är fullbordad.

Som så många gånger förut såg min kväll ut på detta sätt. Vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord i flera timmar, det som vi är bäst på. Min favorit Lisa, jag önskar jag kunde stoppa ner dig i min resväska och ta med mig dig till USA.. Kan jag få krympa dig, bara en dag så du får plats i min resväska? :) ♥






Glöm gårdagen. Dröm om morgondagen. Lev idag.


reunion med BF08A (eller 7 av oss)

Idag efter jobbet bjöd jag hem mina fina i BF08A på fika. Det var jag, Lisa, Emma, Hampus, Otto, Marcus och Simon som umgicks eftersom fler inte kunde. Vi åt paj, skrattade, spelade kort, pratade om allt mellan himmel och jord och hoppade studsmatta. En jätte fin kväll med några favoriter.
Ni förstår inte hur mycket jag kommer sakna er



Igår fyllde min systerson Benjamin 10 år också! Tiden går så himla fort, saknar honom så mycket men i augusti får jag äntligen krama om honom igen!♥




rubrik

Har jobbat 13.30-22.00 idag så kom nästan nyss hem. Ska prata på skype med min värdfamilj nu och sen måste jag försöka sova på en gång. Tog nämligen på mig lite för mycket jobb imorgon, 07.00-22.00... i ett sträck. Japp, jag kommer bo på jobbet imorgon och vara död imorgon kväll men det lär kännas skönt när lönen kommer!

Fick hem mitt Internationella Körkort idag också


--

När jag ser på mitt schema att jag har TVÅ dagars ledighet vill jag hoppa av glädje. Nu sitter jag här, andra dagen jag är ledig och tänker: vad fan gör man när man är ledig? Jag går ut för att sola men blir less efter 5 minuter. Jag skickar viktiga mail men som bara fördriver tiden 2 minuter. Jag tänker på vad jag kan göra men kommer fram till att allt bara känns jobbigt och tråkigt. Alla andra jobbar när jag är ledig och imorgon börjar ett par jobbiga dagar med jobb hela helgen. Så otroligt dålig tajming men what to do. Jag klagar inte på att jag är ledig, tvärtom! Jag önskar bara det fanns lite mer spännande saker att göra :) Jag ser nu att Ellen börjar på tv och jag går och tar min tredje kopp kaffe. Inte för att jag behöver den, bara för att jag inte har något att göra och kaffe är världens bästa tidsfördriv.

Jag är så redo att åka till en mer spännande plats nu


i en värld långt, långt borta

Det snurrar runt en miljon tankar i mitt huvud 24/7. På kvällarna har jag svårt att somna för att jag börjar tänka på allt, på allt som ska hända och som hänt. På dagarna när jag har minsta lilla break så kommer det fram tankar. Allting handlar såklart om USA och det är inte så konstigt, jag åker faktiskt om 13 dagar.. Hör ni vad lite det låter? Om två veckor befinner jag mig i New York, där jag kommer att vara i mer än ett år.
Jag hamnar i min egna lilla bubbla när jag tänker och jag har svårt att förmedla det som pågår i huvudet mitt. Många nära och kära känner samma sak som jag gör, att det inte känns som att jag åker om två veckor. Det har ju faktiskt gått så himlans fort. Men nu är det nära, jag har en måndag kvar i Östersund sen sitter jag på ett flyg tusentals mil härifrån. Jag får en klump i magen varenda gång jag tänker på det eftersom jag inte vet hur, var eller när jag ska hinna med att träffa alla jag vill hinna träffa. Dom som jag vill hinna ge en kram och tala om för dom hur mycket dom betyder för mig. Kommer väll komma ett snyftigt inlägg lite närmare avgång, för just nu vill jag bara njuta. Imorgon ska jag ta en sväng på stan med mamma, sen åker vi ut till Hästön där jag ska få massage. Sen ska jag njuta av två dagars ledighet och bara göra det som jag känner för att göra :)


tangled

Kryper ner under täcket och tittar på filmen Trassel i väntan på att klockan ska bli 24.00 då jag ska skypa med min värdfamilj i New Jersey!


gotta get down on friday

En lång och fin dag tänker jag göra till en längre och finare kväll! Firar min sista riktiga utgång (som det ser ut just nu), med ett gäng härliga människor ikväll :)

Du vet aldrig vad du har fören det är borta

Jag försöker göra så mycket som jag kan nu innan jag ska åka. Jag jobbar varje dag i princip så hinns inte med allt för mycket. Men igår hade jag en ledig dag och det kunde inte vara en bättre dag att vara ledig på! Min älskade Anna kom in till stan, vi lunchade, shoppade och åt mjukglass i solen. På kvällen hade vi myskväll med film och godis, jag, anna och lisa.
Jag har spenderat några timmar nere på sportfältet och sett små barn spela fotboll som om det inte fanns annat i världen. Jag måste fortfarande köpa en resväska och en massa annat, men jag tar en dag i taget nu. Att försöka umgås med alla mina nära och kära är prio ett för mig.
Det är hundra grader varmt ute och inomhus idag så nu ska jag försöka få med mig någon och gå och köpa glass!

Om 18 dagar sitter jag på en flygplan påväg tusentals mil härifrån. Jag kommer vara borta mer än ett år, det dags att ta vara på dagarna som är kvar.



spinning around

Jag är inne på slutspurten av min dagliga energi just nu. Jobbade 7-22 idag, med en break mellan 11 och 15. Då tog jag med mig mina fina föräldrar och hund i bilen och åkte till Krokomsporten. Nu har jag varit hemma en timme och hunnit varva ner, så nu ska jag stänga ner datorn och däcka i min sköna säng :) Jobb 7-15 imorgon..
Vad är sovmorgon?


friends are treasures

Fredags kvällen spenderade jag med mina favorit flickor! Vi blev bjudna på fika hos Lisa, sen tog vi oss en trip ner till G3. Efter många om och men lyckades jag somna framåt 3 snåret, lagom i tid för att få någon timmes sömn innan klockan ringde 05.30. Jobb 7-14 idag som gick jätte bra och fort. Imorgon har jag en delad tur och jobbar från 7 till 22.. Så ikväll ska jag nog ladda batterierna med godis, film och sömn :)

mina blonda vänner och jag :)

jag, lisa, elina