Merry christmas

Jag har haft en jätte mysig julafton med min värdfamilj, släkt och vänner! Vi har ätit gott, druckit gott och jag fick öppna julklappar ifrån barnens mormor! En mössa, vantar och ett presentkort på Macy's fick jag av henne plus ett jätte fint kort hon skrivit, så himla gulligt! 
När barnen gått och lagt sig stökade jag och min värdmamma på i huset för att fixa det sista inför imorgon. Då blir det upp vid 7 för att sedan öppna julklappar hela morgonen :)
Klockan 4 imorgon eftermiddag åker jag till min syster och spenderar några dagar i Boston, fira lite jul och bara njuta av att vara ledig ett tag :) Kommer hem på fredag, lagom inför nyårsfirandet som kommer ske inne i New York! Jag har massa bilder från idag och kommer ta mer imorgon och resten av veckan som jag ska lägga upp här och visa er :) Men det blir nog när jag har kommit hem från Boston för just nu är klockan efter 2 på natten, och imorgon kommer det nog inte finnas mycket tid. Jag får se om jag uppdaterar från min systers hus, annars hörs vi här om några dagar :) Puss på er och god jul!


GOD JUL

God jul mina vänner och familj! Jag hoppas att ni har en helt underbar julafton :) Ni ska veta att jag tänker på er och saknar er extra mycket idag. ♥

Och GRATTIS till världens bästa lillebror som inte är så liten längre! 18 år fyller du idag Rorre, du är bäst! Ha världens bästa dag och fira hårt imorgon :) Jag älskar dig!

Åh vad jag saknar dig lillebror

23 december

Idag var jag, Tove och Mikaela på Paramus Park. Vi köpte lite julklappar till oss själva, jag köpte en parfym från The body shop som jag gått och suktat efter ett tag nu, på köpet fick jag ett puder. Bra fynd tycker jag! Vi åt svensk lunch på IKEA också såhär dagen innan julafton.
Nu på kvällen tog min värdmamma med mig på en show, vi såg en musikal som hette White Christmas. Den var otroligt bra, och nu hoppas jag mer än någonsin på att få lite snö imorgon.
Imorgon är det ju julafton, jag fattar det inte än och kommer nog inte att ha fattat det fören efter julen är slut men det ska bli så mysigt. Imorgon ska vi ha middag här hos oss med släkt och vänner, dom har köpt svenska köttbullar till mig så jag kommer nog överleva!
Nu ska jag sova, längtar tills jag får skypa med min fina familj imorgon bitti och vara med och fira lite julafton med dom och min lillebrors födelsedag :)

wrapping presents

Och så var alla julklappar inslagna! Dom som ska öppnas i detta hus ligger under granen, och dom som ska till Boston på söndag ligger i en hög på mitt golv. Frågan är ju bara hur jag ska få med mig alla julklappar plus mina kläder mm. i en väska hehe.
Om sisådär 40 minuter ska jag traska iväg till barnens skola och hämta upp dom, sedan blir det läx läsning och städa upp huset lite (kan ju säga att jag är alltid lika populär bland barnen när jag tvingar dom till att städa), kanske har dom playdates och då brukar jag passa på att sitta ner med en bra tidning och en kopp kaffe och bara slappa lite när dom leker med sina kompisar. Nä nu ska jag gå ner och diska upp all disk innan klockan blir för mycket, disken kommer ju inte göra sig självt. Har jag berättat att vi inte har någon diskmaskin i detta hus? Japp jag bor i USA, det är snart 2012 och här får jag handdiska varje dag. Men vad gör det när jag har världens bästa värdfamilj :)
Besos ♥

21 december

Jag har haft en himla fin lill-lördag! Tog barnen till skolan imorse och det är allt jag har jobbat idag, riktigt skönt! Jag var på mina värdbarns jul konserter på skolan, efter skolan tog deras pappa dom direkt så jag behövde inte jobba mer. Så jag passade på att åka och köpa sista julklapparna så nu äntligen är jag klar :)
Har lyssnat på julmusik och börjat slå in julklapparna hela eftermiddagen, sedan köpte jag och mina värdföräldrar hem sushi till middag, åt sushi och drack lite vin till det och satt och pratade med våran granne som kom över. Det har verkligen varit en jätte mysig onsdag :) Imorgon jobbar jag som vanligt, men bara 2 dagar kvar nu tills det är jul och efter det tar jag semester en vecka!


christmas is just a few days away

Tänk att det är jul till helgen, jul! Nej, det känns som allt annat än jul.. Jag åker och köper julklappar men känns mer som att jag ska ge bort presenter för skojj skull bara. Huset är dekorerat och det finns redan julklappar under granen, några står det till och med To Izabell på! Men ändå, noll julkänsla. Bara stress över att hinna köpa allting. Det börjar bli lite kallare ute, men vad gör det när jag kommer få uppleva min första gröna jul..
Jag tycker att snö är mysigt, dock inte att ha snö så länge som vi har i Östersund, men snö på julafton är ju som en självklarhet för mig. Men tyvärr kan jag inte styra över vädret så det är väll bara att bita i det sura äpplet och tänka positivt, jag kan fortfarande använda min skinnjacka och jag slipper -30 grader. Jul är det iallafall och att sakta ner tiden är ju svårt, kommer ju att få en jätte fin jul ändå :)
Men just nu, saknar jag snö och att vara i Östersund där det är riktig vinter. (om skulle det snöa imorgon kommer jag ångra detta haha)

Pepparkaks gubbar och pepparkakshus gjorde vi igår!


mitt-i-natten inlägg

Hej på er. Klockan är 01.40 på lördag natt, och jag kom hem för ett tag sen från att ha jobbat på ett Christmas party! Kan ju säga att min rygg, fötter och ben inte mår så bra nu efter 7 timmars springande fram och tillbaka, men det var riktigt roligt iallafall och lite extra pengar skadar ju aldrig! :)
Det var sjukt mycket som vi skulle göra, föra under och efter men det gick bra och alla var så himla trevliga på festen. Nu ska jag sova gott i min säng och ta en riktigt lång sovmorgon imorgon, det förtjänar jag efter ikväll. Puss och godnatt på er alla fina!


silent night

I eftermiddags åkte jag och värdbarnen till ett Ålderdoms hem för min värddotter skulle sjunga med hennes Girl scouts för gamlingarna. Trodde det skulle vara långtråkigt, men vem är det som i slutändan står och bölar? Jo jag. Det var så fint, och när dom sjöng och alla gamlingar sjöng med brast det i mitt hjärta. Så himla fint! När blev jag såhär blödig egentligen? Men när man jobbat mycket inom hemtjänst och på ålderdomshem vet man hur mycket det betyder för dom, något så litet som lite musik.

Under dagen blev det ännu en shopping runda med Tove, känner mig riktigt nöjd med de julklappar jag hittills köpt och snart är jag helt klar. Eller inte riktigt, ska fortfarande köpa till min familj i Östersund :)
Ikväll träffade jag Emma och Tove, nu tittar jag på vänner och ska nog somna gott till det inatt. Imorgon ska jag servera på ett Christmas party hela kvällen, kuligt!
Puss

what do you do, when all you want is to have a good time?

Nu blev jag precis klar med mitt prov, vem kunde tro att det skulle vara så jobbigt att svara på 200 frågor när man har boken med alla svar i högsta högg..
Annars har denna dag varit rätt lugn. Min värdmamma tog med mig till ett museum of art imorse för att titta på ett eventuellt ställa hon och hennes kille ska ha sitt bröllop på i vår! Vi åt frukost sen åkte jag hem, pluggade lite och sen blev det jobb igen.

Just nu snurrar mina tankar inför nyår.. Jag bor vid New York City, vilket betyder att man bara måste göra något storslaget. Vet inte om ni har hört talas om New Year's Eve ball drop, googla det annars. Det är inne på Times Square, största firandet i New York. Helt galet med miljontals folk och nu på nyår ska Lady Gaga, Justin Bieber och Pittbull uppträda. Jag måste ju bara vara där för att uppleva det! Samtidigt som några tjejer från Ridgewood ska ut och det låter ju också himla lockande. Ååh beslutångest! Stå ute i 12 timmar (kommer dock vara helt klart värt det) eller gå på en natt club? Detta tål att tänkas på. Vart man är kommer det vara sjukt mycket folk och det kommer vara en enda stor fest hela dagen. Det enda jag vet är att detta nyår ska bli den bästa någonsin. När jag var i Boston förra nyårsafton tittade vi på nyårsfirandet från Times square på TV och jag lovade mig själv att jag ska vara där inne detta nyår. 
Förlåt för lite flummigt inlägg, min väckarklocka ringer om 6 timmar så nu måste jag sova.. Godnatt på er!

Längtar tillbaka till studenten, då livet var en enda stor fest

14 december

Hejj! Har inte haft tid att skriva här, inte haft mycket att skriva heller för den delen men tänkte uppdatera er lite nu innan jag går och lägger mig såhär på onsdag kväll för min del. Igår var jag till Ramapo College och hämtade ett prov samt lämnade in en uppgift. Fick ett hemprov som är på 200 frågor som jag ska lämna in på fredag så jag har ju det jag gör så att säga.. Igår var jag även och Julshoppade med Emma och Tove, köpte mina första julklappar så det känns jätte skönt!
Idag blev jag bjuden på lunch av ingen mindre än min Göteborgare Pernilla!! Hon och hennes föräldrar är i NYC och hälsar på och svängde förbi Ridgewood för att säga hej. Det var så skönt att träffa min kära vän igen, plus att jag fick min första julklapp= ett stort paket fylld med massa godsaker från Sverige!
Nu ikväll var jag med på ett möte som min värdmamma hade hemma hos oss med alla Au Pairer som hon är LCC för. (En LCC är en kontaktperson som alla Au Pairer har.) Jag ska fortsätta med mitt prov nu sen sova, börjar bli sjuk och känner mig helt slut så bäst att vila. Puss
Grattis till min pappa och moffa som har namnsdag idag också, jag älskar er!

Som ni kanske förstår har vi ingen snö alls, idag var det jätte soligt och super varmt här. Jag går fortfarande runt i min skinnjacka i mitten av december, det säger en hel del.. Och har man bott i Östersund hela sitt liv och varit med om vintrarna där så förstår man att jag inte alls är van vid detta haha..


monday

Hej på er! Det kom inte upp några bilder igår, efter Lucia tåget här i Ridgewood blev jag bjuden på rastaurang av mina värdföräldrar, sen hade jag sån huvudvärk så klockan 8 däckade jag helt i sängen.. Vaknade upp med samma huvudvärk som jag hade igår kväll och har även vaknart varje timme inatt, antar att det var fullmåne..
Idag åkte jag och Emelie till en kvinna som vi ska jobba för på lördag, vi och johanna ska hjälpa till på ett Christmas party så vi gick igenom alla saker. 
Här kommer tre bilder och två videos, har tyvärr inte fått några andra än så kanske lägger upp andra senare någon gång :) Enjoooy

Klicka HÄR för att se en video!
Och HÄR!

Jag och Emma och våra fusklappar hehe

Emma och Moa


Måste bara få säga det igen... ALICIA KEYS såg oss såhär, sjungandes!

Lucia

Ligger nu i min sköna säng, ont i fötter och axlar efter en heldag med Lucia konserter. Men ååh vad kul det var!! Jag vill göra det igen, det var verkligen något speciellt att vara med i den Lucia kören, inne i New York City! Rätt mäktigt. Att självaste Alicia Keys var och tittade på sista showen säger ju en hel del ;) Vi har pratat mycket om det här och gett vilda chansningar på om och isåfall vilken, kändis som skulle vara där. Vi alla tippade på Prinsessan Madelene men henne såg vi inte till någonting, istället fick vi veta att Alicia Keys var där och tittade. Hon fick se den bästa föreställningen också så det var ju tuur.
Inför sista konserten var man rätt trött i både huvud, röst och kropp då man står i samma position hela tiden. Men det var så sjukt roligt, visst jag kunde inte alla låtar men efter denna dag är jag iallafall ett proffs på att läsa läppar hehe.
Imorgon blir det ännu mer Lucia firande, här i Ridgewood. Lite mindre och bara en konsert men det ska bli mysigt :)
Jag lägger in bilder från hela helgen imorgon då jag ska försöka få lite bilder från konserterna och så, så ska jag visa er då :) Puss godnatt

friday at last

Wohooo äntligen har jag fått ta helg! Tove och Emma kommer snart och hämtar upp mig, sen drar vi till Garden för lite mat och möta upp några andra tjejer och gå på bio. Premiären av New Years Eve står på schemat! Ja, vi gillar premiärer här borta :)
Sen imorgon blir det en heldag inne i NYC med Lucia konserterna. Ha en bra helg alla fina!


8 december

I två dagar har det spöregnat här, i december?! Som tur var så var det soligt och fint idag. Min fråga är ju bara när det ska komma några snöflingor så det börjar likna någon vinter här.
Det har inte hänt mycket spännande denna vecka, är så fruktansvärt trött hela tiden så har inte så mycket ork. Tror att det är den tiden på året just nu, idag satt jag och Amanda och gäspade hela dagen när vi åkte bil och klagade över hur trötta vi är jämt. Då pratar vi om två tjejer som är lediga 6 timmar under dagen haha..
Träffat några vänner har jag självklart orkat med, och pluggat har jag fått in på schemat med. Imorgon är det äntligen helg och det ska bli så himla roligt med Lucia konserterna! Så min helg kommer endast bestå av massa sjungande och lussande, först i New York City sen i Ridgewood.
Imorgon ska jag på skolan, hämta upp ett hemprov som vi ska ha sen jobb, på kvällen hoppas jag på bio!

Jag saknar er

it's beginning to look alot like christmas

Börjar få lite julkänsla, äntligen! Vi har dekorerat julgranen ikväll och massa annat i huset och just nu tittar jag på Home alone 2, bara snön som saknas nu och min familj. Börjar få mer och mer ångest ju närmre jul det blir, att jag inte kommer vara hemma denna jul. Jag kommer åka till min syster den 25 på eftermiddagen så jag får fira jul både här och där vilket iallfall känns skönt. Men den 24, själva julafton.. Vad ska jag göra då? Nej usch vad jobbigt det kommer vara..
Är fult medveten om att detta är mitt egna val men att sakna alla extra mycket kring jul är väll inte så konstigt? :)


something about this city

Imorse hade vi Lucia övning i Ridgewood, efter det tog jag och Moa tåget in till New York City. Vi åt frukost/lunch inne på starbucks på 5th ave sen gick vi till svenska kyrkan för Lucia övning hela eftermiddagen. Vi gjorde våra egna huvudkransar som vi ska ha på lördag sen sjöng vi och repeterade i 3 timmar. Jag kom hem för 1 timme sen och är så himla trött nu efter idag, så ska titta lite på film innan jag somnar gott i min säng. Redan måndag och ny vecka imorgon, konstigt hur helgerna kan gå så himla fort..




I don't want to let you down

Godkväll mina vänner, och ovänner om jag har sådana som läser också.
Klockan är kvart i 9 på lördag kväll, jag sitter i min pyjamas och äter Reese's peanut butter cups (som jag blivit beroende av), tittar på dålig tv och har myskväll för mig själv! Idag har jag varit med Emma och Amanda, vi åt Wendy's till middag och har gått runt i affärer. Vi åkte hem till oss själva tidigt ikväll då vi alla var jätte trötta. Imorgon ska jag sjunga för fulla muggar, först nalkas det tidig Lucia övning här i Ridgewood och sedan åker jag in till New York för att ha repetion inför konserten näsa vecka. Åh vad kul det ska bli!
Hoppas ni har en bra helg alla fina. Puss


Friday night

Ikväll hade jag, Emma och Amanda myskväll hemma hos Amanda med sushi, glass och massa prat! Åh vad jag kommer sakna er tjejer när ni åker hem om 2 veckor.. :(
Annars har denna fredag varit ganska så lugn med lite jobb och skola. Imorgon ska jag sova, sova och sovaaaa! Jag har längtat efter sovmorgon hela veckan nu. Imorgon får jag se vad jag hittar på, blir nog att slappa under dagen sen måste jag åka och leta efter skor att ha i vinter. Inte för att jag kan kalla det vi har här i Jersey för vinter precis, men det kommer väll slå till snart.
Nu ska jag fortsätta kolla på Vänner och somna till det. Ha en fin helg! Puss

Jag ska bli bättre på att ta bilder, jag har alltid med mig kameran men glömmer som bort att använda den hehe..


Första december

Efter att ha släppt av barnen på skolan imorse åkte jag till Kmart för att handla nödvändigheter, sen åkte jag till gymmet och gymmade ett tag. Sedan har jag hunnit med en dusch och lunch. Jag tänker inte göra något sista timmen jag har för mig själv idag, det känns som att jag är ute och gör något hela tiden varje dag så att sitta ner ett litet tag innan det nalkas jobb hela kvällen/natten känns skönt. Jag borde åka på affären men jag vill verkligen inte dit, är alltid där, så jag väntar tills barnen kommit hem så tar jag med mig dom dit.
Ikväll ska jag jobba för min värdmamma är bortrest igen, så det blir nog filmmys för hela slanten för dom visar julfilmer varje kväll nu fram till jul och det finns väll ingenting bättre än julfilmer?!
Nä nu ska jag ta en kopp kaffe och sedan hämta barnen, ha en bra första december och hoppas att ni har liite mer julkänsla än vad det är här. Puss


it's christmas time in the city

Idag körde jag ett Ripped pass på gymmet så jag lär vara lagomt mör i kroppen imorgon. Efter det lunchade jag på panera bread med Tove, Amanda och Emma :) Mumms! Vi hann även med en fika där innan vi åkte hem för att jobba. Så sen har jag bara jobbat och pluggat. Nu tittar jag på Rockefeller center's christmas celebration på tv och kan inte vänta tills det är riktig julstämning här! Tror att jul inne i New York City kommer vara något alldeles speciellt :) Tyvärr jobbade jag senare ikväll än jag trodde annars hade jag varit där inne och sett det. Helt magiskt, jag får rysningar av att se det! Ska nog in dit i helgen så jag kan ta bilder och visa er :)
Nu ska jag vika tvätt innan jag kryper ner i sängen. Puss!