plugg och b&j

Redan sen jag vaknade imorse visste jag att detta skulle bli en bra dag. (Förutom nackspärren jag har)
Jag fick frukost på sängen av min värddotter och värdmamma, barnen har varit små änglar hela dagen och jag har haft en rolig lektion på college. Plus att jag har tränat med min polska vän Anna :)
Ikväll skulle jag träffa Amanda men tyvärr har jag för mycket plugg jag verkligen måste ta tag i så jag får träffa henne imorgon istället :) Åkte till affären för att köpa plugg-glass och som vanligt står man där vid frysskåpen hur länge som helst och bara stirrar på all glass. Att välja ben & jerry är inte lätt här, men jag kom hem med en ny smak. Red velvet cake, redan min nya favorit! Galet god!
Nä nu ska jag tillbaka till plggandet, har inte ens skrivit överskriften än till min uppsats hehe. Bara 3 veckor kvar av kursen nu, tråkigt men skönt.


I have to go to my dreams to see you

Då var det en ny vecka igen då. Jobbade som vanligt, tog hand om mina ärenden plus gymmet under dagen och nu är klockan lite efter 8 på kvällen. Detta är nog bästa stunden på hela dagen, då jag slutat och kan gå upp på mitt rum och bara vara för mig själv, titta på film och prata med vänner på datan. Så himla skönt att bara ta det lugnt idag, jag är så himla trött så ska nog sova tidigt ikväll :)

Nu ska jag fortsätta titta på film, äta clementiner och julskum tillsammans med mitt tända ljus. Min värdmamma kom även hem med en julgran idag så förhoppningsvis kan jag börja få lite julkänslor snart, fast det är svårt utan varken snö eller kyla.. Men jag klagar inte, slipper förhoppningsvis en låång vinter :)
Puss


back in jersey

Hej på er. Nu är jag tillbaka i New Jersey efter 5 underbara dagar i Boston hos min syster! Jag åkte som sagt dit i onsdags, det gick super bra att köra dit och efter 5 timmar med trafik och 4 stater senare var jag framme hos dom runt 7 på kvällen. På torsdag var det Thanksgiving så då lagade vi massa mat, sen kom det släkt till min systers man dit och vi hade en jätte rolig dag med massa god mat och skratt!
Sen var jag barnvakt på fredagen, har myst med mina syskonbarn och min syster och hjälpt till att flytta alla 3 barnen till deras egna rum. Jag är så lycklig just nu och längtar bara tills jag kan åka dit igen om någon vecka bara! ♥


Boston baby

Regnet öser ner utanför mitt fönster, blöö. Men regn är ju rätt mysigt att ha smattrandes på bilen så det går bra ändå. Dessutom så öser regn ner här typ 2 minuter sen slutar det, vädret är rätt skumt här på andra sidan Atlanten. Och där avtog regnet, haha..
Allt är iallafall klart nu, bilen är fulltankad och min plus barnens väskor är färdgipackade. Nu ska jag bara hämta upp värdbarnen om en timme, släppa av dom hos deras pappa på vägen sen kör jag raka vägen till Bostooon! Uppdaterar när jag är där om jag har tid, annars kommer bilder och uppdatering om alla dagar efter helgen! :) Pusss


Roadtrip to Boston

Idag åkte jag, Emma och Amanda till Ramsey för att äta sushi lunch och ta en kaffe på ett jätte mysigt café :)
Sen jobbade jag, åt pizza med värdfamiljen och nu ska jag packa min väska. Imorgon åker jag till Boston! Åh jag längtar så mycket efter min storasyster nu och mina syskonbarn, ska gosa hela helgen med dom, lääängtar!
Jag ska ta bilen dit så jag ska ha en liten roadtrip för mig själv. Ska fira Thanksgiving med min familj där och sen stannar jag tills på söndag :) Ska bli så skönt att få komma dit några dagar verkligen, saknar dom så mycket. Jag är verkligen lyckligt lottad som har familj så pass nära, att det bara tar 4 timmar med bil. Skönt att kunna komma iväg och krama om dom lite :)

Nä nu ska jag packa klart väskan och sen sovaaa. Pusss


every week gives you a new chance, a chance to make that week better than the rest

Jag tycker inte om måndagar. Inte bara det att helgen är slut och det är flera dagar kvar tills jag får sovmorgon igen, utan måndagar har som blivit min To do dag. Ni vet en dag då man gör alla måsten som man har. Som att tvätta, städa, handla, tanka bilen och hämta kläder som barnen lämnat på nån restaurang i helgen. Så ja typ så kommer min måndag se ut. Sjukt tråkigt, den började ju inte bra heller då jag vaknade 7 och vid 7.15 ska jag vara på plats utanför barnens pappas hus för att hämta upp dom. Jag körde nog dit på rekord tid och hade himlans tur med trafiken som inte var så farlig. Jag hade kunnat spendera min måndag med så mycket roligare saker att göra men nu är jag på dåligt humör och har alldeles för många, tråkiga måsten att göra. Tur att jag ska få ha en skype date med Anna klockan 1!

mus i vårt hus

Emma hämtade upp mig i sin otroligt snygga sportbil (bara lite avis på henne som får köra runt i den), vi åkte till Starbucks och köpte kaffe sen satt vi i parken som ligger här i Ridgewood. Det är jätte varmt och skönt ute, kan inte fatta att det är vinter snart liksom.
När jag kom hem gick jag in i vardagsrummet, ser att våran kattunge leker med något. Jag tänder lampan och i panik springer jag ut ur huset. Han lekte med en mus. Jag trodde den var död först men värre, den levde och sprang runt medan kattungen springer efter och puttar på den. Fyfan, jag hatar möss! Dom är så äckliga och finns det en mus finns det väll alltid fler.... Fattar inte ens vart den kommer ifrån då våra katter är inne katter så det är inte så att dom släpat med sig den in liksom. Jag stod ute ett bra tag och ringde både Emma och min syster i panik haha. Nej usch, nu sitter jag på mitt rum och vågar knappt gå ner då musen kan vara vart som helst i huset. Och självklart är jag ensam hemma också. Hoppas på att min värdmammas kille kommer hem snart så han kan fånga den och mata den till sin orm eller nått haha.

Om en halvtimmer hämtar Johanna upp mig, vi ska till Moa och öva inför ett lucia tåg som vi ska ha här i Ridgewood i december :) Bara att våga sig ner snart då hehe...

Jag fick en fråga om vad klockan är här. Just nu är den 5.25 PM (alltså eftermiddagen), vi är 6 timmar efter er i Sverige :)


GODMORGON

Beverly Hills 90210 är på tv, kaffe och frukost är på sängen.. Härlig söndagsmorgon!


11.19.11

Klockan är 4 och jag har inte gjort ett smack än, skön lördag! Vaknade med världens huvudvärk och mådde allmänt dåligt bara så jag har bara legat i sängen och tittat på film, druckit kaffe och skypat med mamma och pappa :) Mår lite bättre nu efter en lång dusch, så ikväll ska jag hem till Amanda som det ser ut och se film. Måste spara pengar till Boston nästa vecka så det får bli en lugn helg :)
Ha en fin lördag kära vänner!

lovely friday

Åh vilken bra fredag detta har varit!
Jag har ätit sushi med Tove, fått paket ifrån Sverige, jobbat med barn som varit super snälla och ikväll såg jag breaking dawn med ett gäng härliga tjejer! Jag är på så bra humör just nu, kanske är jag lite övertrött också då klockan är 1.30 på natten just nu. Efter att jag slutat jobba hämtade jag upp Emelie och Emma, vi mötte upp dom andra tjejerna på Garden State Plaza och köade för att se breaking dawn kl.10. Galet mycket folk och eftersom man inte har numrerade platser i USA på bio så är köa enda sättet för att få bra platser. Jag älskar verkligen att gå på bio här, alla är så inne i filmen och applåderar och jublar. Breaking dawn var iallafall läskigt bra, vet inte hur någon film kommer kunna toppa den. Can't wait for part 2!
Puss

sushiiii

2 par byxor, idomin och godis fick jag! Byxorna är underbara och ja, en påse julskum är snart slut. Tack mamma och pappa! :)

lost time is never found again

Tänk att det är fredag redan imorgon. Det är ju verkligen läskigt hur fort tiden går. Jag vet att jag skriver mycket om hur fort allt går, men seriöst... Nästa vecka har jag varit i USA i 4 månader, och snart är det december. Snart ett nytt år, shit. Att ta vara på tiden är verkligen viktigt för den är himla värdefull. Jag försöker ta vara på alla dagar här så gott jag kan, men vissa vill man bara lägga längst ner i ryggsäcken och glömma bort. Som denna då barnen vaknade på fel sida och allt var dåligt hela dagen och man känner sig världens sämsta nanny. Då är det bara att lägga dagen åt sidan och imorgon tar man nya tag. Det är påfrestande att ta hand om barn vissa dagar, och i denna ålder har dom ju ganska så starka åsikter själva om saker och ting. Efter lite kramandes och så nu innan läggdags känns det mycket bättre, gullungar. Imorgon blir en bättre dag! Då är det fredag, jag har college, på kvällen ska jag se Breaking Dawn och sen är jag ledig tills måndag! Och på onsdag åker jag till Boston, wiiii :) Jag har himla mycket att se fram emot nu, men det tar jag i ett annat inlägg.
Godnatt ♥

Grattis

Idag fyller en av världens bästa personer år, min Ida. Grattis på födelsedagen vännen!

11/15/11


Sitter uppe på mitt rum och avnjuter min middag. Ris, scrambled eggs och barbecue sås! Jag lovar att det är godare än det ser ut. Jag gillar inte att laga mat till mig själv, det är tråkigt och jag har inget tålamod att vänta tills det är klart. Riset är lite hårt fortfarande men det var gott ändå och barbecue sås måste vara det godaste som finns. Sweet baby Ray's honey bbq sauce, utan att överdriva kan jag säga att det ligger på min topp 10 lista över godsaker i detta land! Jag har det på allt, gör allting dubbelt så gott :)
En sak jag inte gillar här i USA är att man äter middag så himla sent på vardagar. Denna tid i Sverige brukar jag kolla på ''Halv 8 hos mig'' och dricka kvälls kaffe med mamma och pappa.. Men det blir ju så sena middagar för alla jobbar senare här än vad jag är van vid liksom så det är väll bara att bita i det sura äpplet och vara glad att jag får mat iallafall.

Nog om det. Annars är allting bra här borta på andra sidan Atlanten! Jag har saknat Östersund idag och min familj och vänner lite extra mycket men sådana dagar kommer ju och går. Jag var på college idag sen inte gjort så mycket mer. Hade bara barnen 2 timmar idag också, imorgon nalkas det dock mer jobb. Nä nu ska jag fortsätta sappa mellan alla hundra kanaler och se om det finns något bra :) Puss på er!

Helgen

Först och främst vill jag säga Grattis till världens bästa pappa på Farsdag! Älskar dig pappa, skickar en stor kram från usa till dig! ♥

Jag har haft en himla fin helg. I fredags kväll åt jag Sushi med Emma U och Amanda, sen kom Tove hit och vi fyra tittade på film och åt glass. Mumma

I lördags på kvällen gick jag, Emma E och Tove runt på mallet, köpte med oss billiga underkläder hem från Victoria's secret sen bowlade vi och åt middag på ett mysigt Diner. Diners är så amerikanskt det kan bli plus att det är super gott, billigt och bra!

Idag, söndag, tåg jag bussen in till New York City för att vara med på repetioner inför ett Lucia tåg som ska vara i en kyrka i New York 10 december. Vi var på Svenska kyrkan som ligger i NY och sjöng massa svenska julsånger. Mitt under alltihopa fick jag världens hemlängtan. Det slog mig att jag inte kommer vara hemma denna jul heller. (Förra året var jag hos min syster i Boston.) Men det är iallafall tur att jag kan vara med på Lucia här och få lite svensk feeling. Ryktet går även att vår svenska prinsessa Madelene eller Viktoria ska vara där och kolla. Spännande!

Imorgon är det en ny vecka med jobb igen som jag ska ladda upp inför nu med film och sömn. Puss



Någon gång i mitt liv ska jag bo inne på Manhattan och när jag gör det ska jag gå till Svenska kyrkan varje söndag för det var så himla mysigt där inne!

11/11/11

Knappast någon som missat vilken dag det är idag va? Once in a lifetime. Här i USA kallas denna dag för Veterans day, idag hyllas alla män och kvinnor som har krigat och kämpat för landet. Fint tycker jag att dagen får en lite mer betydelse full mening än bara ''lycko dag''.

Imorse hade jag psykologi lektion som alla fredagar, efter det åkte jag till gymmet, sen till djuraffären för att köpa mat till katterna och ödlorna och sen har jag städat lite. Nu är klockan snart 3, jag ska göra någon lunch sen ta det lugnt en stund. Ikväll ska jag, Emma, Amanda och Tove laga middag och ha myskväll här hos mig! Mysis, skönt att slippa vara hemma själv också :)
Såg att det är forum i helgen också, hoppas ni har det sjukt kul där och dansa lite för mig med!

ledig

Långhelg!! Åh va skönt det ska bli att ha lite extra länge ledigt denna helg. Jag har dock lektion imorgon bitti men lite sovmorgon blir det ju. Har precis ätit go'middag, köttbullar i swedish style! Ska hoppa in i duschen nu efter mitt gympass, krypa ner i pyjamas framför någon bra film och bara njuta. Kanske ska åka och köpa lite glass också, jag är ju faktiskt helt ensam här hemma nu så lite kan man ju få unna sig.


summerday

Idag var barnen lediga hela dagen. Vi körde min värdmamma och hennes fästman till flygplatsen, gjorde amerikanska pancakes till lunch och sen spenderade vi 2 timmar på skolans lekpark. Det har varit suuper varmt här idag, folk gick runt i shorts och linnen. Hallååå, det är ju november! Men jag klagar inte, satt ute och njöt av solen medan barnen sprang runt. Körde dom sedan till deras pappa, direkt efter hämtade jag upp Alexandra och vi åkte till Starbucks för en kaffe. Blev överlycklig när jag såg att dom hade peppermint mocha! Sjukt gott. Lite senare kom Tove och joinade oss. Vi pratade på och smidde planer för året, samtidigt som vi modellade lite för en kille som ritade av alla inne på starbucks. Påminnde mig om scenen i Titanic när han målar av en flicka som står på båten.
Jag är hemma själv tills på lördag kväll så hoppas jag kan få någon som gör mig sällskap i stora huset tills dess. Jag gillar att vara ensam hemma här men på kvällar föredrar jag att ha någon annan i huset med mig.
Ska bara ha hand om barnen ett par timmar imorgon på dagen sen får jag långhelg! Nu ska jag kolla några avsnitt vänner innan jag somnar. Puss godnatt!


mysteriet löst

Ser att ni har kollat in här mer än vanligt idag, nyfikna på om nycklarna återfanns? Svaret är ja. Fick det där efterlängtade smset av min värdmamma, hennes kille hade nycklarna. Så enkelt var det, fick nycklarna och kunde iallafall ta mig till affären.
Barnen hade bara halvdag på skolan idag och sen är dom lediga resten av veckan. (lyx va?) Dom hade båda playdates så dagen gick fort. Känner mig fortfarande trött och hängig, så nu ska jag försöka sova. Ska skjutsa min värdmamma och hennes kille till flygplatsen tidigt imorgon. Önskar jag också kunde följa med till Vegas..

snurrig

Denna morgon började så bra men slutade så dåligt. Skulle hämta bilnyckeln för att skjutsa barnen till skolan sen åka iväg själv till min lektion. Ser mot min fasa att bilnyckeln inte hänger där den alltid gör. Om inte bilnyckeln hänger där, då finns det inget annat än att drabbas av panik. Jag vet att jag hängde tillbaka den där igår eftermiddag efter vi varit på fotboll, så varför är den inte där? Dessutom är bilen upplåst, och jag låser den alltid. Börjar jag bli senil? Jag har alldeles för mycket som pågår i mitt huvud just nu att jag är alldeles snurrig. Får lite extra mycket panik då jag just nu borde sitta på lektion också. Jag har letat precis överallt, på alla möjliga konstiga ställen runt om i huset men den finns ingenstans. Mitt enda hopp just nu är att min värdmamma smsar mig om att hon använda nyckeln igår kväll. Håll tummarna!

Förlåt för onödigt inlägg, men ni förstår inte hur beroende man är av bil här.. Ingen bil=inget liv, tragiskt men sant.


zzz

Jag är helt slut efter idag. Egentligen vet jag inte varför, kan bero på att jag fortfarande har förkylning i kroppen som tynger ner mig. Spenderade 2 timmar på gymmet idag och sen har jag jobbat. Haft barn som inte lyssnat och varit alldeles för högljudda. Trött i både kropp och huvud ska jag lägga mig i sängen nu och titta på film. Måste få mycket sömn denna vecka, barnen går halva dagen imorgon på skolan sen är dom lediga resten av veckan så behöver all energi jag kan få :) Friends with benefits får underhålla mig ikväll, den är ju så bra! Puss och godnatt på er!


where have you been all my life?


Grattis momma!

Idag fyller min fina mormor år, åh vad jag önskar att jag kunde vara hos dig idag och fira dig. Jag älskar dig momma, världens bästa ♥


Godmorgon på er! Har precis vaknat och duschat, väntar på Linda som ska hämta upp mig sen ska vi åka till Ikea och Mallet! Ha en bra lördag :)


4 november

Svar till Daniella:
Va roligt att du läser min blogg och att du också vill åka iväg som au pair! :) Jag åker med CC ja och hur jag fick ihop mina timmar var inte så svårt. Jag har praktiserat på en massa olika skolor och dagis, sen har jag suttit barnvakt en massa och har syskonbarn jag passar. Mitt tips är att försöka sitta barnvakt eller få en praktik plats på ett dagis. Hjälpa till några timmar i veckan liksom, alla timmar räknas :) Lycka till!

Idag hade jag ännu ett psykologi prov. Efter det åkte jag till banken och affären. Hann med att skypa med Pernilla nyss också, som jag saknar henne!
Ikväll ska jag jobba vilket betyder glass och filmkväll med barnen :) Myspys.


november kyla



Sitter här näsdukar i högsta hugg. Förkyld.. 
Ska gå ner och ta lite mer kaffe för att vakna till nu innan jag hämtar upp Emma för lite vinter shopping. Vantar, mössa och vinterskor står på listan över saker jag verkligen behöver. Känns att det är november när man går med barnen till skolan.
Ha en fin torsdag!


pluggar


DC, Halloween och Snö

Hej! Det är tisdag kväll nu och vi har varit utan både internet och TV sen i lördags då det var snö/regnstorm som slog ut vårat internet. Fick tillbaka det i eftermiddags så tänkte skriva lite om helgen och visa bilder nu.

Kom till DC vid 12 på lördagen, tanken var att vi skulle se lite monument men det gick inte att vara ute pga. vädret så vi åkte hem till Jenny. Tänkte gå ut på lördag kväll också men vädret förstörde allt, så vi åt middag med Jennys vänner och så istället. På söndagen åkte vi in till DC igen, denna dag var det suuper fint väder så tittade på de berömda monumenten innan jag var tvungen att springa till bussen hem till NJ. DC var hur fint som helst och jag har haft en jätte mysig helg!

Barnen har varit hemma både igår och idag efter stormen som var. Det är snö och träd/stora grenar överallt och vägar är avstängda. Vi var ute och lekte i snön igår som ligger så fint på marken och på kvällen gick vi Trick or Treating!