25 dagar

Ja, 25 dagar kvar nu tills jag flyttar till USA. Det hela blev mer verkligt precis då jag såg att jag fått mina flygtider och namn på andra personer som flyger samma dag. 25 juli flyger jag först till London sen vidare till New York. HJÄLP! Tiden går för fort, hur ska jag hinna med allting som måste göras innan? Men det kommer gå, på ett eller annat sätt. Ska nog börja imorgon med att köpa en resväska och börja fundera ut vad jag ska packa ner. Att packa ner ett år i en väska kommer bli en utmaning.. Sen måste jag hinna träffa alla nära och kära också, så alla ni som vill träffa mig innan jag flyttar: Hör av er! :)

Jag skulle verkligen behöva trycka på en stopp-knapp nu och pausa tiden lite, så jag kan hinna njuta av allt här hemma innan jag lämnar det i ett år. Många tankar som snurra runt i huvudet, samtidigt som jag knappt har tid att tänka på dom.
Men ååh vad jag är pepp just nu! Pepp på USA, på att få börja ett annat liv, att träffa nya människor, ge mig ut på äventyr och så jäkla pepp på att bo i samma land som min syster igen! :D



Grattis Lisa, min fina vän


Världens bästa Lisa fyller 19 idag!


lill-lördag

svettas, luktar illa, trött och för mycket bajs den här dagen.
klockan ringer 05.30 imorgon
godnatt

I kissed you 'cause I like you

Mitt hjärta smälter varje gång jag ser den här videon


aj

Här var det inte mycket som hände, men det känns som det enda jag gör nu för tiden är att jobba och sova. Ja, jag hinner som inte med så mycket mera. Men igår och idag har jag varit ledig och det var ju skönt. I fredags va det ju midsommarafton och jag firade den med middag och utgång med fina vänner, och efterfestade på akuten. Slog huvudet i väggen och efter lite för många symtom på en hjärnskakning valde jag att vandra ner till akuten som låg 1 minut bort. Efter att ha tillbringat 6 timmar där inne konstaterades det att jag hade en lättare hjärnskakning och fick åka hem. Så hela dagen igår gick åt till att sova, knarka alvedon och kräkas (mysigt, jag vet). Huvudet har sagt ifrån hela dagen idag med, men efter några alvedoner imorse var jag iallafall fit for fight för ett par timmar i solen.

Otto är klockren uppe i hörnet på denna bild och grabben fyller 20 bast idag, så grattis min vän!


.

Jag kan inte prata med dig när du tittar bort
snälla ge mig två sekunder innan du ger upp
kan vi inte vara nära bara en minut
är det nu, nu som det tar slut
Fast du inte lyssnar vet jag att du hör ändå
jag vill hinna säga allting innan jag ska gå
älskling, vänta får jag bara sitta bredvid dig
det var han som ville kyssa mig

Snälla bli min igen
nej, låt det va som i en film
snälla bli min igen
låt mig va kvar
ja, låt det va

Du tar bort min hand ifrån din arm
och flyttar bort
ingenting jag säger spelar längre någon roll
ställer mig i hallen tills jag fattar vad som hänt
får jag ens ha kvar dig som min vän
knyter mina skor och går tillbaka in igen
sitter här på sängen tills du be mig att gå hem
letar efter nått att säga som kan ändra allt
nått mer än det jag redan sagt

Snälla bli min igen
nej, låt det va som i en film
snälla bli min igen
låt mig va kvar
ja, låt det va

världens finaste film


Vi kommer alltid ha Paris

Hej på er! Jätte kul att så många nya har hittat hit, hoppas ni fortsätter att kolla in här lite då och då! 

Idag var jag ledig och eftersom änglarna inte har slutat att gråta idag fick jag komma på saker att göra hemma. Jag har suttit och skrivit kort och kuvert hela morgonen och sen har jag varit till Medicin Direkt och gjort en hälsoundersökning. Sjukt dyrt och sjukt ovärt pengarna eftersom jag kunde svara på allting själv, but a woman gotta do what a woman gotta do. Doktorn kryssade i att min hälsa var "Excellent" så nu är det bara att hoppa på planet och åka!

Imorgon var jag helt säker på att jag började 13.30 och var överlycklig över en sovmorgon. Tog en extra koll på mitt jobbschema och såg att jag börjar 07.00.. Fun.
Nu ska jag åka och köpa naturgodis med Lisa och ladda upp inför en myskväll! Puss


Blandade känslor

Inför min flytt till USA har jag så otroligt blandade känslor. Det går som en berg-och dalbana hela tiden och jag vet inte riktigt hur jag ska kontrollera upp och nedgångarna. Jag är otroligt spänd och det här är något jag har velat göra så länge jag kan minnas, jag kan verkligen inte se mig själv vara kvar i Östersund eller Sverige till höst. Men det är just nu, innan jag ska åka, som allting snurrar runt. Jag kollade på bilder på mina vänner ikväll och insåg hur mycket jag kommer sakna dom. Att inte kunna ringa dom, smsa dom eller vara med dom när jag vill. Det kommer bli tufft och jag vet att saker och ting inte kommer vara likadant när jag kommer hem igen om ett år. Jag är rädd för vad som kommer att hända här hemma med mina nära och kära, men jag vet att dom som kommer bry sig medan jag är borta och finnas kvar vid min sida från början till slut är dom som alltid varit äkta.
Det allra konstigaste kommer nog vara att bo med en annan familj. Jag ska inte bo med min mamma och pappa och prata med dom varje dag, jag kommer inte ha min lillebror vägg i vägg och höra hur han sitter och pratar med sina kompisar mitt i natten och skriker på datan. Jag kommer inte ha min lilla hund som kommer springandes till mig så fort jag kommer hem och kan gosa med. Jag kommer sakna så mycket att bara kunna ta cykeln eller en promenad bort till världens bästa momma och hälsa på, fika och bara umgås med.
Ikväll är jag längst ner i branten av berg-och dalbanans brant och måste bara få vara lite ledsen en stund för att ta mig upp igen och bli lika pepp på att åka som jag vet att jag är innerst inne. Jag vill ju inget hellre än det här och jag är så redo som jag kan bli på att få stå på egna ben, upptäcka världen och få börja ett annat liv. Men det är okej att ibland känna ångest och oro över det här, jag lämnar ju allting här hemma i mitt trygga Östersund för att bo i stora landet på andra sidan jorden. Dagar som dom här kommer och går såklart. Tur att jag är i USA varje år och är van med allting som händer där och det bästa av allt är att jag har ju min syster och hennes familj där redan :)


cash is king

                                             

Idag nalkas det jobb från 13.30 till 22.00, en liten uppvärmning inför allt jag ska jobba i helgen. Det är en himlans tur att jag tycker så mycket om mitt jobb och mina arbetskamrater iallafall!


two hearts comes together as one

Det här halsbandet fick jag när jag tog studenten och idag fick jag veta vilken betydelse det har. Det är två hjärtan på halsbandet och det betyder att jag aldrig är ensam. Två hjärtan, ett står för mig och det andra står för alla som är med mig hela tiden. Känns så skönt att bära detta halsband och veta att när jag är i USA så är jag fortfarande inte ensam. Tanken bakom dom två hjärtana och halsbandet i sig gör detta till en av dom finaste saker jag någonsin fått!


Don’t let your victories go to your head, or your failures go to your heart


what are words

Ikväll följde jag med Frida och tittade på korpen fotboll. Det var jätte mysigt trots regn och jag fick skratta tillsammans med en vän jag saknat väldigt mycket. Nu har jag precis duschat och bäddat rent i min säng efter en PW med bästa L.

Jag ska börja skriva en lista nu på allt jag ska göra under mitt år i USA. Det kommer inte finnas nog med papper i världen för allt jag vill göra men jag tänkte försöka börja någonstans iallafall. Lisa berättade precis att det är 40 dagar kvar tills jag åker, 40 DAGAR?! Det är ju ingenting, får lite panik över hur jag ska hinna med allt här hemma jag vill hinna med innan jag åker. Och framförallt så många jag vill hinna träffa..

 Världens finaste låt just 
 

New York City

Mitt nya hem ligger 30 minuter ifrån New York. Mitt lilla småstadsliv kommer bytas ut mot skyskrapor så höga att man inte kan se toppen av dom, gula taxibilar och miljontals människor. Och självklart en massa häng med Jersey Shore gänget! Att jag kommer trivas i NJ och NY är det inget tvivel på, då NY är en av dom bästa städer jag varit i.
Jag längtar och vill åka NU!



om sanningen ska fram

Jag totalt slutkörd just nu. Är trött dygnet runt, spelar ingen roll hur mycket jag sover för det känns bara som att jag blir tröttare. Idag har jag varit på utbildning från 8-16 med paus för att köra hem och cykla till radion för intervju. Det enda dom gör på utbildningarna jag går på är att trycka in en massa information i huvudet på en som man redan hört hundra gånger förut + fått allt som sägs på papper.

Nu sitter jag iallafall nerbäddad i soffan med kaffe och min nybakade päronpaj jag gjorde ikväll. Imorgon ser jag fram emot en helt ledig dag, fri från allt vad krav innebär. Jag hoppas på fint väder och en fin kväll imorgon med några öl och massa prat, det behöver jag verkligen nu!

om två månader är jag i Boston och gosar med mina älsklingar, längtar ihjäl mig efter er


Jag sökte dig och fann mitt hjärta

Idag har jag fått vara med mina två fina vänner hela dagen och tillsammans har vi kramats, och gråtit till världens finaste film, the notebook. Nu sitter jag här i mitt alldeles för varma rum och tänker på hur mycket jag kommer sakna dagar och kvällar som den här. Hur ska jag klara mig utan er i ett år? För första gången är jag ledsen på riktigt över att jag snart ska flytta.



Lördag

Jag gillar dagar som dom här, då jag har tusen anledningar till att bara ligga i soffan eller ute i solen och inte lyfta ett finger. Anledningarna jag hade idag var för att igår blev det en spontan utekväll som resulterade i 1 timmes sömn mellan 8-9 imorse. Spontana kvällar misslyckas sällan, gårdagen var inget undantag. Vi var några tjejer som träffades och satt i Österängsparken ett tag i solen. Jenny åker till USA imorgon och blir borta 1 år så vi passade på att ta en sista utekväll innan det. Tur att jag åker om en månad och kommer kunna träffa henne mycket! :)
Det var en jätte rolig kväll igår som lite oväntat tog oss till G3. Där tog vi en öl och satt och pratade tills dom stängde. Sen blev det ''efterfest'' med vin och en massa pratande om allt mellan himel och jord tills vi slumrade till vid 8. Så idag kan ni ju bara tänka er hur pigg jag är men solen och en powernap tidigare gjorde susen. Ikväll ska jag somna framför en film, det skönaste som finns.


trött

Har varit på utbildning från 8 till 16.30 idag och all information som tryckts in i mitt huvud idag bara snurrar runt. Imorgon ska jag på en till utbildning och sen jobba 15-22.. Är det såhär vuxenlivet är? Tror jag börjar om ettan igen. Imorgon ska jag kanske in och göra ett matte prov också, jag som tog studenten för en vecka sen. 

Ett STORT GRATTIS till Hampus och Jennie som äntligen fått deras lilla son idag! Jag är så glad för deras skull och längtar tills jag får gosa med lillen :) Lycka till med allt, ni kommer bli underbara föräldrar!

tillbaka i östersund

Kom hem för en timme sen ungefär. Jag är så.jävla.trött just nu att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Igår kväll blev det lite för mycket av det goda och det slutade med att vi gick och la oss halv 6 imorse och jag skulle upp halv 7 för att åka in till Ambassaden.. Men det var hur trevligt som helst igår! Ida jobbade på dagen så jag passade på att njuta på hennes balkong eftersom det var 30 grader varmt och strålande sol, helt underbart. Sen på kvällen tog vi oss in till Gamla Stan och mötte Johanna utanför Vapiano där vi åt middag, drack öl och tog igen allting som hänt sen sist vi träffades. Så himla mysigt och roligt att ses igen. Sen fick jag vara med och prova på Stockholms uteliv, mycket trevligt. Träffade på Nemo från Kungarna av Tylösand också på en bar, jag älskar att vara på kändis jakt när jag är i Stockholm! Sen kom vi hem och jaa, jag sov 1 timme sen skulle jag upp.

Såklart så försov jag mig imorse och trodde att det var SUPER viktigt att jag var på Ambassaden prick 8, så hade panik att jag var sen men när jag kom dit fick jag ändå stå i en kö utanför i nästan 2 timmar i värmen som var. Efter man gått igenom säkerhetskontrollen och allt så fick man sitta i ett litet rum, vänta på att dom ropade upp sitt namn (jag hette tydligen Jonna idag) och sen blev man intervjuad i typ 20 sekunder sen var allting klart. Så jäkla onödigt alltihopa, MEN vad gör man inte för att få ett visum..
Är rätt stolt över mig själv idag faktiskt, hittade runt i Stockholm ensam och det är inte det lättaste när man typ aldrig är där nere.

Åkte hem vid 4 idag och bytte ut solen mot regn, kul. Det var jätte jobbigt att lämna Ida idag också. Jag vet inte när vi kommer ses nästa gång men det måste bli snart!
Godnatt






6 juni

Hej på er! Här i Stockholm leker livet. Idag är det jätte varmt och fint väder ute. Ida jobbar så jag och Becka hänger i Idas lägenhet och funderar över livet. Det var meningen att jag och Ida skulle till gröna lund ikväll men Ida jobbar till 4 och grönan stänger 8 så det kändes lite ovärt. Istället ska vi åka in till stan och gå ut och äta eftersom det är nationaldagen idag. Jag kanske ska åka in till stan om ett tag och gå på skansen med Anton annars ska jag nog hitta på något skojjsigt här ute på Värmdö.
I lördags kväll kom jag hit klockan 11, fick hämtning av Anton som skjutsade ut mig till Värmdö där jag träffade Ida och hennes kompisar. Vi satt vid en sjö hela natten framför en eld, killarna spelade gitarr och sjöng och några tog ett dopp i vattnet. Sedan tog vi bussen ut till Ida där alla sen somnade framåt morgonen. Igår var vi slöa och hade en mysdag.
Jag ska åka hem imorgon är det tänkt men har ingen biljett hem så vi får se när jag återvänder till Östersund igen :)

stockholm

Köpte mig en sista-minuten resa ner till Stockholm nyss så 17.20 hoppar jag på tåget för att spendera ett par dagar i huvudstaden! Ska bo hos Ida och bara ha det bra, på tisdag morgon kl. 8 ska jag till Amerikanska ambassaden också och det är anledningen till att jag ska ner. Men ett par extra dagar där nere med några stockholmare är ju inte helt fel!


STUDENTEN 1 JUNI 2011

FYFAN VA VI ÄR BRA!! Vi gjorde det, vi tog studenten. Det var den bästa dagen i mitt liv och jag skulle vilja göra om den varje dag om jag fick, iallafall flaket för det var det absolut roligaste jag någonsin gjort.
Den bästa presenten jag fick var iallafall att världens bästa Ida kommit upp hit från Stockholm för att överraska oss och fira studenten med oss! Jag trodde inte mina ögon när jag såg henne stå där, hade kunnat krama henne för alltid.
Min student var helt underbar och jag kan inte annat säga än att jag har världens bästa vänner. BF08A, jag älskar er så mycket!♥ 

Idag skjutsade jag Ida till bussen vid 06.15, vinkade hejdå och sen åkte jag och hade min första arbetsdag på hemtjänsten jag ska jobba inom i sommar. Det var roligt men att sova ca. 4 timmar per natt i 2 veckors tid och knappt vara hemma tar på en. Ikväll ska jag sova och bara njuta av att livet för tillfället är helt underbart!