storm

Idag fick jag en efterlängtad sovmorgon! Sov till 11, sedan vid 12 åkte jag och min värdfamilj ut och åt lunch. Eftersom skolor och dom flesta jobb är stängda jobbar jag inte idag, så jag ligger på mitt rum och myser med film och te medan stormen börjar inta Ridgewood. Det blåser och regnar ganska rejält nu, men inte fören ikväll ska stormen slå till rejält hos oss. Man kan inte göra mycket annat än att hålla sig inne och hoppas på att stormen inte kommer göra allt för stor skada här. Håller på att ladda iphone och data nu så om vi förlorar elen har jag iallafall något att göra hehe. Uppdaterar er mer senare :) Kram ♥

28 oktober

Nu har jag kommit tillbaka från Silver Bay där jag tog mina sista credits som Au Pair. Det var en riktigt rolig helg, med bra kurser och bra lärare. Lektionerna var riktigt roliga och jag träffade en massa nya människor från hela världen. Det var så otroligt fint där uppe, det ligger 4 timmar upp norr i New York från mig, och jag ångrar att jag inte har gjort denna kurs tidigare.. Enklaste och roligaste sättet att ta sina credits på! Så alla ni Au Pairer som har credits kvar att ta: Åk till Silver Bay, helt klart värt det!
Eftersom detta vara Halloween helgen så hade dom även ordnat ett spökhus för oss att gå in i. Super kul men självklart lyckades dom skrämma livet ur mig, även fast jag var rätt kaxig innan som jag alltid är..

Som alla säkert har hört så är det oväder påväg hit, hurricane Sandy. Jag vill bara tala om att allt är bra här, det har inte kommit något oväder än och förhoppningsvis kommer det inte slå till så hårt där jag bor. Inga kommer att behöva evakueras runt omkring mitt område, men skolorna har redan ställt in minst två dagar denna vecka och alla affärer är urplockade på mat, vatten, batterier etc. När Sandy slår till får vi väll se, än så länge är vädret rätt så stabilt. Jag håller er uppdaterade mer i veckan men just nu är allting lugnt :)

23-11-12

Godmorgon! Klockan är strax efter 9 här och jag har jobbat och släppt av barnen på skolan. Ska när som helst åka iväg till apoteket för att hämta ut medicin innan jag åker iväg till mitt favorit ställe för att springa. Det finns en park som heter the Duck pond här och där finns det även en lång bike trail som är perfekt att springa på! Så jag älskar att åka dit och springa eller ta promenader, speciellt nu när det är så fint väder.
 
Helgen hos min syster var underbar, vi tog det bara lugnt och mös en massa! Det var en hemlighet för barnen att jag skulle komma, så när dom vaknade på lördags morgonen fick dom en överraskning i form utav moster :)

18 oktober

Beställde precis en bussbiljett till Boston, så imorgon kväll åker jag upp till min syster och myser med henne och barnen hela helgen! ♥
 

Beautiful fall


Jag har aldrig uppskattat hösten så mycket som jag gör just nu! Den är ju alldeles för underbar, och Oktober har blivit min nya favorit månad. Alla träden har så fina färger, vädret är för tillfället helt underbart. Strålande sol och klarblå himmel och sådär lagom kallt att en stickad tröja eller skinnjackan räcker. Mina solglasögon används fortfarande flitigt och så länge vädret håller i sig såhär, kan man inte vara på annat än toppen humör! :)
Dock verkar det som att min nuvarande kärlek till hösten och oktober bara kommer hålla i sig om jag är i USA, då det tydligen snöat hemma i Östersund redan haha.. 
 
Halva veckan har snart gått, tiden flyger verkligen förbi nu! Skönt tycker jag, för då är jag ju snart hemma hos mamma och pappa :)
Under dagarna denna vecka har jag inte gjort så mycket, tränat och kollat en massa på breaking bad. Just nu springer jag emellan tvättstugan och mitt rum. Tvättkorgen höll på att svämma över och garderoben skrek av tomhet, så det var dags att ta tag i min tvätt idag. Sen håller jag på att skriva en uppsatts också. Nästa helg ska jag upp till ett ställe som heter Silverbay, där ska jag ta mina sista credits som man måste ta för att fullborda sin tid som au pair. Så jag måste skriva 2 uppsattser med 5 sidor vardera. En om mig själv och en om valfritt ämne. Det känns som att vara tillbaka på gymnasiet igen. I eftermiddag ska jag även prata på skype med den eventuella nya au pairen min värdfamilj ska ha. Känns så konstigt och overkligt att jag bara har 3 månader kvar att passa mina värdbarn, 3 månader kvar i mitt amerikanska rum och med detta liv, sedan ska en ny tjej ta över.. Och idag ska jag även boka mitt flyg hem. Återkommer med dag så fort jag vet :)
 
 

13 oktober

Godmorgon! Eller, klockan är kvart i 12 och jag har varit vaken en stund, hunnit fått i mig frukost och en kopp kaffe. Jag ska strax byta om och snöra på mig springskorna för att ge mig ut på en liten jogging tur. Det är en riktigt fin höstdag idag med strålande sol ute! Jag ska bli bättre att ta upp kameran och fota lite mer så ni får se hur otroligt fint det är här just nu med alla färger på träden och marken :)

Dagens planer är fortfarande oklara, Evelina ska komma hit senare och då ska vi åka och möta upp några andra tjejer och vi tar det därifrån sen vad vi hittar på. Precis så en lördag ska vara, bara göra vad man känner för utan stress :) Vi alla försöker spara pengar denna helg också hehe.
Hoppas ni får en lika bra lördag som jag planerar att ha med mina fina usa vänner :)

12 oktober

Klockan är 4 och jag har hittills bara jobbat en timme idag, och detta var imorse. Det kallar jag fredagslyx! Gick till skolan för att hämta barnen klockan 3, men kom hem med två ryggsäckar bara då dom båda två åkte hem till sina kompisar. Så jag sitter nu och kollar på Breaking bad men ska gå ner och laga middag snart så det är färdigt tills jag ska hämta hem barnen klockan 5. Jobbar till 7 ikväll, sedan blir det fredags mys hemma hos Frida! 
Jag skulle egentligen ha åkt upp till min syster ikväll och spenderat helgen uppe i Boston, men eftersom jag jobbar till efter sju ikväll hinner jag inte med någon buss tyvärr.. Så denna helg blir lugn då jag har lovat mig själv att spara så mycket pengar som möjligt. 
 
Nu är det storm ute och regnet bara öser ner, inte alls många plus grader ute heller. Vädret ändras så snabbt här i USA att man inte hinner med alls.. Måste ladda upp med lite fler halsdukar och mysiga tjocktröjor så man överlever hösten och vintern :)

Livet är så fruktansvärt orättvist

Att sitta på andra sidan jorden och få det där overkliga beskedet man inte tror ska hända, det är värre än jag någonsin kunnat ana. Idag fick jag veta att en vän sedan ett par år tillbaka har somnat in, 20 år gammal. 
Jag vet att jag inte skulle kunna göra något om jag varit hemma, men det skulle kännas bättre att vara där.
Jag är iallafall glad att familj och vänner finns där att prata med ändå.
Hur kan livet vara så orättvist? Varför ska detta kunna hända någon som knappt haft tid att leva sitt liv?
Ta vara på varandra och er själva, livet är för kort för att slösas bort på småsaker.
 
Vila i frid Rasmus, jag kommer sakna dig.

2 oktober

Sitter i mitt rum med myskläder på, en kopp te och lyssnar på när regnat smattrar mot mitt fönster. Jag är fortfarande inte frisk ifrån min förkylning, och nu har huvudvärken kommit ifatt mig också.. Igår hade jag så ont i huvudet att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, så när min värdmamma kom hem gick jag direkt upp på mitt rum och la mig i sängen. Klockan 8 släckte jag lampan och somnade på direkten. Så otroligt skönt att somna så tidigt och få en riktigt lång natts sömn. 
När jag vaknade imorse och insåg att jag fortfarande hade huvudvärk, visste jag att det bara kan bero på en sak: drack inget kaffe igår.. Jag håller på att köra en detox som jag ska göra i 2 veckor, och då får man bla. inte dricka något som helst kaffe. Så jag får stå ut de första dagarna med att ha lite huvudvärk helt enkelt :)
Jag och Frida har varit och gjort lite ärenden idag på morgonen så nu ska jag bara kolla några avsnitt Breaking Bad innan jag ska hämta upp barnen från skolan. 
Hoppas ni har en bra dag :)
 
Saknar mina fina pojkar..
och min fina flicka